Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
ma 12:00

A Debrecen üldözőbe vette a Fradit

2004.11.10. 20:46
A hajrában kapott gól miatt csak döntetlent ért el hazai pályán a Fradi a Péc s ellen, így az Arany Ászok Liga tizenharmadik fordulójában magára hozta legnagyobb riválisát, a hétvégi rangadó után Békéscsabán is nyerni tudó Debrecent. Az Újpest hazai környezetben kapott ki a Honvédtól, nehéz anyagi helyzete ellenére újra győzött a ZTE, az MTK tizenegyes gólokkal nyert Kaposváron.

Nem maradt lendületben a Nyírség

Az elmúlt fordulóban a Nyírtegyháza megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban. A nyírségi szurkolók nagy örömére ez pont az ősi rivális Diósgyőr otthonában történt így joggal reménykedhettek, hogy a Videoton ellen újabb pontokkal gazdagodik a Détári-csapat. Az első félidőt ennek ellenére komolyabb helyzet nélkül tudta le az eddigi fordulókban a két legtöbb döntetlent elért együttes. A kapuk szinte alig kerültek veszélybe, többnyire a mezőnyben folyt a játék.

A második negyvenöt percben aztán ritmust váltott a vendég Fehérvár és ez a 70. percben gólt eredményezett. Hercegfalvi beadását Horváth Ferenc lekezelte, majd a kapuba bombázott. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, azonban Tudor többször is remekül védett. A lefújás előtt nem sokkal aztán Tóth Balázs bebiztosította a vendégek győzelmét.

Jegyzőkönyv
Nyíregyháza-Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Nyíregyháza, 1500 néző, V: Megyebíró
Nyíregyháza: Németh V. - Szatke, Némedi, Tóth Sz. - Lakatos, Miskolczi, Pintér, Vasas (Cipf 36.) - Laskai, Faragó (Nikolic 67.), Bánka (Rob a szünetben)

Fehérvár: Tudor - Kriston, Kuttor, Koller, Csizmadia - Lattenstein, Schwarcz, Szabó T., Tóth B. - Hercegfalvi (Magasföldi 78.), Horváth F. (Bozic 87.)

gólszerzők: Horváth F. (70.), Tóth B. (88.)
sárga lap: Miskolczi (64.), illetve Horváth F. (37.), Hercegfalvi (38.), Koller (54.)

A Pápa gödörben, a ZTE szárnyal

Az első helyzet ugyan a pápaiak előtt adódott, mégis a 10. percben a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést a forduló egyik nyugat-magyarországi rangadóján. Szamosi pontos beadását Waltner lőtte a hazai kapuba. Félórányi játék után növelhette volna előnyét a ZTE, de Waltner hiába cselezte ki a kapust is, kimaradt a lehetőség. A hazaiak próbálkozásai erőtlenek voltak, szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapura.

A második félidő elején inkább egymás rugdosásával, mint a játékkal törődtek a játékosok. Ezt végül a vendégek unták meg előbb és Waltner újabb góljával, kétgólosra növelték előnyüket. A hazaiak hármas cserével próbáltak frissíteni, azonban a végig fölényben játszó ZTE ellen ez csak egy utolsó percekben elért becsületgólra volt elég.

Jegyzőkönyv
Lombard Pápa FC-ZTE FC 1-2 (0-1)
Pápa, 1200 néző, V: Sóthy
Pápa: Tóth I. - Orovecz, Szekér, Farkas V., Geri (Vörös 65.) - Kincses (Tüske 65.), Lászka, Kovács P. (Tóth Cs. 65.), Róth - Medved, Germán

ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V. (Németh P. 16.), Kozmer, Szamosi - Kaj (Babati 82.), Balog Cs., Ljubojevic, Koplárovics - Waltner, Gyánó (Sabo 74.)

gólszerzők: Tüske (88.), illetve Waltner (10., 56.)
sárga lap: Szekér (19.), illetve Németh P. (46.), Szamosi (50.), Kocsárdi (55.), Ljubojevic (61.)

Vasas-siker, színvonal nélkül

A hullámzóan teljesítő Vasas és a kezdeti nagy gödörből való kilábalás után a Nyíregyháza ellen presztízsmeccset veszítő Diósgyőr gyenge színvonalú meccsen döntött a három pontról a Fáy utcában. Az unalmas, sok hibát hozó első félidő egyetlen fontos eseményét Horváth Péter gólja - a csatár Ferenczi csúsztatása után hét méterről bólintott a kapuba, így a rosszul futballozó hazaiak vonultak előnnyel az öltözőbe. A szünet után sem emelkedett a színvonal, viszont a Vasas a második félidő közepén hét perc alatt két gólt rúgott (a korábbi találat Horváth buktatása után Ferenczi tizenegyeséből született), s ezzel végképp eldöntötte a három pont sorsát. A hajrá kezdetén szépített a diósgyőri együttes - amely az utolsó harminc percben már tíz emberrel küzdött -, de esélye sem volt arra, hogy még szorosabbá tegye a találkozót.

Jegyzőkönyv
Vasas-Diósgyőri BFC 3-1 (1-0)
Illovszky-stadion, 1500 néző, v.: Sápi
Vasas : Posza - Molnár, Plókai, Tóth (Vass 67.), Gaál - Weitner (Kovrig 67.), Ködöböcz, Szanyó, Rósa H. - Horváth P., Ferenczi (Bardi 88.)
Diósgyőr : Kövesfalvi - Mogyorósi, Horváth T., Máté, Hornyák - Sipeki, Vitelki, Katona (Belényesi 86.), Virágh - Tisza (Polyák 75.), Egressy (Mogyoródi 64.)
Gólszerzők : Horváth P. (18.), Ferenczi (63., 11-esből), Molnár (69.), illetve Vitelki (74.)
Sárga lap: Ködöböcz (29.), illetve Máté (27.), Horváth T. (37., 63.), Hornyák (83.)
piros lap: Horváth T. (63.)

A Sopron első idei győzelme Pintérrel

Az eddig hazai pályán gyengélkedő Sopron a régi-új edzővel, Pintér Attilával a kispadon várta az idegenben kifejezetten remeklő, stabil középcsapat Győrt. A remek hangulatú megyei rangadó első félidejében egyértelműen a Matáv játszott fölényben és támadott többet. A középpályán rengeteg labdát szereztek a hazaiak, több helyzetük is akadt, a győriek kapuját Stevanovic nem egyszer bravúrral mentette meg a góltól. Nem sokat változott a játék képe a második negyvenöt percre sem, így az összességében mezőnyfölényben játszó és lényegesen több helyzetet kidolgozó Sopron megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A gól egyórányi játék után született: Balaskó egy lövőcsellel becsapta Jäklt, és tizenkét méterről ballal lőtt, a labda a vetődő Stevanovic hóna alatt vágódott a győri kapu bal oldalába.

Jegyzőkönyv
Matáv FC Sopron-Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Sopron, 3800 néző, V: Arany
Sopron: Balogh - Bagoly, Horváth A., Fehér - Földvári (Debnár 89.), Lazic, Pintér, Hanák - Bárányos, Sira (Balaskó 56.) - Tóth M.
Győr: Stevanovic - Ja:kl, Stark, Horváth R., Tóth P. - Peric (Zsók 66.), Sándor Gy., Vincze O., Vincze G. - Priskin, Varga Z. (Nicsenko 40.)
Gólszerző: Balaskó (62.)
Sárga lap: Földvári (15.), illetve Horváth R. (35.), Priskin (63.)
Kiállítva: Nicsenko (80.)

Supkával százszázalékos a Debrecen

Az új edzővel, Supka Attilával a Ferencváros ellen remekül kezdő Debrecen a tréner korábbi állomáshelyén, Békéscsabán sem torpant meg, és az őszi szezon végére üldözőbe vette a listavezető Ferencvárost. Az első percektől kezdve enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a DVSC és egymás után dolgozta ki a helyzeteket Simunic kapuja előtt. A békéscsabaiak csak huszonöt perc után jöttek ki a szorításból, ennek ellenére mégis ebben az időszakban ért góllá a debreceni fölény: a góllövőlista vezetője, Kerekes Zsombor fejjel volt eredményes. A második játékrészben egy sokkal jobb Békéscsabát láthatott a publikum, számtalan helyzetet dolgozott ki a hazai gárda, egyenlítenie azonban nem sikerült, sőt, Sitku az utolsó percben megduplázta a Loki-előnyt.

Jegyzőkönyv
Előre FC Békéscsaba-Debreceni VSC-MegaForce 0-2 (0-1)
Békéscsaba, 4000 néző, V: Szabó Zs.
Békéscsaba: Simunic - Paróczai (Pozsár 76.), Grujic, Vilotic, Funk - Balog Zs., Grúz, Vasiljevic, Lázok - Hoffmann (Tóth Gy. 62.), Miculescu
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Madar 64.), Virág, Sándor T., Halmosi - Bogdanovic (Sitku 55.), Kerekes (Bernáth 73.)
Gólszerzők: Kerekes (32.), Sitku (90.)
Sárga lap: Grujic (14., 86.), Tóth Gy. (70.), illetve Virág (4.), Éger (74.)
Kiállítva: Grujic (86.)

Kaposvári MTK-siker tizenegyesekkel

Két hétvégi döntetlent után csapott össze a Kaposvár és az MTK: azonban a somogyiak szereztek egy pontot Fehérváron, a kék-fehérek viszont vesztettek kettőt a Békéscsaba ellen. Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben: a hazaiak nyomását kilenc szöglet is jelezte, gól azonban nem született. A hajrában lendületbe jött MTK és két tizenegyes góllal megnyugtató előnyhöz jutott. Érdekesség, hogy Dubraviczky játékvezető mindkétszer Zahorecz szabálytalansága után fújta be a bűntetőt. A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a helyiek és gyorsan szépítettek. A folytatásban is jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthatott a közönség, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott.

Jegyzőkönyv
NABI Kaposvár-MTK Budapest 1-2 (0-2)
Kaposvár, 3000 néző, V: Dubraviczky
Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Mező - Farkas (Galgóczi 77.), Bank, Máté, Andruskó, Tóth B. (Nagypál 71.) - Oláh, Kardos (Zsolnai 61.)
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Bori (Németh N. 83.), Jezdimirovic, Zabos (Horváth L. 29.), Füzi Á. - Kanta J. (Illés 65.), Silva
Gólszerzők: Oláh (47.), illetve Füzi Á. (41., 11-esből), Lambulic (45., 11-esből)
Sárga lap: Zahorecz (45.), illetve Füzi Á. (26.), Horváth L. (70.)

A hajrában botlott a Fradi

A Ferencváros felemás hét után fogadta a Pécset: a zöld-fehérek a Feyenoord elleni bravúros döntetlen után vasárnap épp legnagyobb riválisuk, a Debrecen otthonában veszítettek. A listavezető hazai együttes rögtön a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést - Gyepes már az kilencedik percben betalált -, és szinte a teljes első félidőben nagy fölényben játszott, többször veszélyeztetett, míg a Pécs képtelen volt eljutni a házigazdák kapujáig.

A folytatásban a vendégek sokkal bátrabb játékkal rukkoltak elő. Több ígéretes helyzetet alakítottak ki, sőt büntetőhöz is jutottak, ám gólt sokáig képtelenek voltak szerezni. A második 45 percben kifejezetten visszafogott teljesítményt nyújtó Ferencváros a két pont elvesztését mégis csak egy hatalmas védelmi hibának "köszönhette": Vukmir saját tizenhatosán belül Baumgartner elé gurította a labdát, aki hat méterről a kapuba lőtt.

Jegyzőkönyv
Ferencváros-Pécsi MFC 1-1 (1-0)
Üllői út, 3000 néző, V: Fábián
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Leandro (Kiss, 83.) - Zavadszky (Sowunmi, 72.), Rósa, Lipcsei, Penksa (Tőzsér, 64.) Huszti - Vagner, Bajevszki
Pécs: Németh G. - Dienes, Szabados, Szekeres (Horváth Gy., a szünetben) - Pavicsevics, Szögedi (Baumgartner, 74.), Bajúsz (Berdó, 57.), Kóczián - Pest, Montvai, Kulcsár
Gólszerzők: Gyepes (9.), illetve Baumgartner (84.)
Sárga lap: Gyepes (35.), Vagner (46.), Huszti (85.) illetve Szögedi (34.), Kulcsár (80.)

Az Újpest újabb veresége

A hazai újpestiek első perctől kezdve mezőnyfölényben futballoztak a hétvégén magára találó Bp. Honvéd ellen, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg, mivel a vendégek védelme ezúttal meglepően szervezettnek és stabilnak bizonyult. A lila-fehérek többnyire csak a kispestiek hibáiból éltek, ám első valamire való támadásukból gólt értek el. Bognár György együttese kontrákra játszott, de azokat az Újpest hátsó alakzata könnyedén szerelte le.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, úgy tűnt, mintha Mészöly Géza futballistái megelégedtek volna az egygólos vezetéssel. Ezt megérezve egyre többet támadott a Honvéd, s a játéka is pontosabb lett. Ennek eredményeként a vendégek kiegyenlítettek, sőt aktívabbak maradtak, így a hajrában egy szép ellentámadásból a győztes találatot is megszerezték. Összességében igazságos eredmény született, mivel a kispestiek a második félidőben jobban és okosabban futballoztak.

Jegyzőkönyv
Újpest-Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3225 néző, V: Bede
Újpest: Vlaszák - Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Erős, Farkas, Polonkai (Bozori, 80.) - Bükszegi (Kőhalmi, 74.) - Feczesin (Kovács, 60.), Rajczi
Budapest Honvéd: Erdélyi - Bábik, Budovinszky, Stamenic (Facskó, 80.), Mészáros - Genito, Vadócz, Szili, Vén (Dobos, a szünetben) - Herczeg, Drobnjak (Csobánki, 58.)
Gólszerzők: Feczesin (25.), illetve Csobánki (69.), Szili (91.)
Sárga lap: Juhár (29.), illetve Budovinszky (78.)