Sára, Márió
2 °C
6 °C

A kapus gólt lőtt, majd megbukott a doppingvizsgálaton

2004.11.12. 10:33
A chilei Universidad de Concepción halóőre, Nicolas Peric egy dél-amerikai futballmeccsen átrúgta a labdát azinte az egész pályán, amely aztán a rivális Bolivar kapusának feje fölött a hálóba pattant. A gólszerzőt a közönség a meccs lefújásáig ünnepelte, ám a meccs után kokaint találtak a szervezetében, és klubelnöke kirúgással fenyegette meg.
Nem mindennapi bravúrt hajtott végre Nicolás Peric, a chilei élvonalbeli Universidad de Concepción kapusa: kirúgásból lőtt gólt. Az erősen megrúgott labda átszállt szinte az egész pályá fölött, lepattant az ellenfél tizenhatosa környékén, és mivel a Bolivar kapusa elnézte az ívét, a hálóban kötött ki.

Jelentős mennyiségű kábítószert mutattak ki nála

Még a rivális szurkolók is őrjöngve ünnepelték a nap hősét, a találat után minden megmozdulását üdvrivalgás, tapsvihar kísérte, annak ellenére, hogy csapata elveszítette a meccset 4-2-re.

A mérkőzés végére is maradt viszont még meglepetés: a doppingvizsgálat jelentős mennyiségű kokaint mutatott ki Peric szervezetében.

Iván Arriagada klubelnök azonnali kirúgással fenyegette meg a hálóőrt. "Nem érdemli meg, hogy nálunk futballozzon. Mennie kell, s minél előbb annál jobb" - nyilatkozta a tvndeportes.cl chílei internetes újságnak.

Peric viszont tagadja a vádat: "Tiszta vagyok. Sohasem kokainoztam, nincs szükségem effajta szerekre, és nagyon remélem, hogy az újabb vizsgálat majd engem igazol".

Maximum két évig nem játszhat

A B-próbát jövő kedden, november 16-án végzik el Rio de Janeiróban. Amennyiben annak az eredménye is pozitív lesz, a kapus maximum kétéves eltiltást kaphat.

Európában néhány hete a Chelsea román sztárja, Adrian Mutu bukott le a doppingvizsgálaton kokainnal, ő hét hónapig nem léphet pályára, és klubja elbocsátotta.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft