Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nem lesz magyar-román futball Eb-pályázat

2004.11.13. 14:43
Romániának megoldhatatlan problémát jelentene az alkalmas stadionok, utak, szállodák és repülőterek előteremtése a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra. Magyarország a horvátokkal vagy a csehekkel társulhat.
Románia elvetette annak a lehetőségét, hogy Magyarországgal közösen pályázzon a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerésére.

A görög pályázat biztosnak látszik

"Képtelenek lennénk lebonyolítani egy ilyen léptékű eseményt. Országunk nem rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával, ez legfeljebb 2016-ra vagy 2020-ra épülhet ki" - jelentette be Mircea Sandu, a futballszövetség elnöke, hozzátéve: egyelőre megoldhatatlan problémát jelentene az alkalmas stadionok, utak, szállodák és repülőterek előteremtése.

A 2012-es torna lebonyolítására több más érdeklődő mellett Magyarország is tervezi a jelentkezését - a görögök már határoztak a pályázat benyújtásáról -, de az még nem dőlt el, hogy egyedül vagy a 2004-es Eb-hez hasonlóan egy szomszédos országgal pályázna. Akkor Ausztria volt, ezúttal pedig - a románok visszalépésével - már csak Horvátország, esetleg Csehország lenne a partner.

Gyurcsány ötlete volt

A román-magyar közös pályázatot a jelenlegi kormányfő, Gyurcsány vetette fel még idén január végén, amikor a sporttárcát irányította.

A négy év múlva sorra kerülő kontinentális futballeseménynek - amelyre Magyarország egyedül jelentkezett - Ausztria és Svájc adhat otthont.