Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nem jelent perének tárgyalásán Bognár György

2004.11.15. 13:24
A soproni klubvezetők szerint jogtalanul vett fel tízmillió forintot a klubtól a korábbi válogatott játékos, Bognár György. A Honvéd jelenlegi edzője sérülésre hivatkozva maradt távol az első tárgyalástól, így januárban folytatódik az ügy.
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője, Bognár György hétfő reggel nem jelent meg a Soproni Városi Bíróságon büntetőpere első tárgyalásán, amelyet távolléte miatt januárra halasztottak.

Nem kezdte meg a törlesztést

A MATÁV Futball Sportszolgáltató Kft. tavaly nyáron azért jelentette fel a korábbi vezetőedzőt, illetve klubigazgatót, mert nem kezdte meg az általa okozott kár megtérítésére vonatkozó részletfizetést.

A Matáv-Sopron 2002-ben befektetőt keresett, hogy elindulhasson az élvonalban, ezért ezzel a feladattal egy céget bízott meg. Bognár úgy látta, ez nem hoz eredményt, ezért szóban megegyezett a klubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelő bizottságával, hogy a megbízott cégnek biztosított feltételekkel ő is megpróbál befektetőt szerezni.

Sérülés

A tréner szerint az ő közreműködésének köszönhetően vállalt szerepet Antók Zoltán a soproni futballban és lett húsz százalékos tulajdonosa a sportvállalkozásnak. Bognár György úgy vélte, a megoldás összehozatalával a szóbeli megállapodás értelmében 15 millió forint jutalék járt neki - természetesen ennek jogszerűségét vitatják -, és ennek előlegeként vett fel a klubtól 10,4 millió forintot, ami tételesen kimutatható az egyesület könyvelésében.

Hétfőn Francsics Imre, Bognár György jogi képviselője elmondta, vasárnap este felhívta őt Bognár felesége, akitől azt az információt kapta, hogy ügyfele Kispesten egy öregfiúk labdarúgó-mérkőzésen megsérült, ezért nem tudott megjelenni a tárgyaláson.

Bognárt az előállítás fenyegeti

Gajdos Anikó bírónő azzal fordult az ügyvédhez, hogy reméli: Bognár orvosi igazolással is alá tudja támasztani távolmaradása jogosságát. Ellenkező esetben ugyanis a bíróság élni fog a törvény által adott jogával annak érdekében, hogy a megjelenését a tárgyaláson biztosítsa.

Ezt követően a bírónő január 10-ére és 11-ére jelölte ki a tárgyalási napokat, mivel néhány beidézett tanú - köztük a külföldön tartózkodó Bodnár László, a futballklub örökös tiszteletbeli elnöke - előre, hivatalosan is jelezte, hogy hétfőn nem tud megjelenni.