Klaudia
-4 °C
2 °C

A pályán akarta elütni a bírót a dühös elnök

2004.11.16. 13:26
Szombaton, a moldovai első osztályú labdarúgó bajnokság Roso Floreni-Politehnica Chisinau mérkőzésén a játékvezető büntetőt ítélt a vendégcsapat javára, majd annak értékesítése után a tizenegyessel sújtott gárda elnöke, Mihai Macovei kocsijával a gyepre hajtott, és megpróbálta elgázolni a bírót.
Valószínűleg korábban sosem látott esemény, autósüldözés zajlott meccs közben egy moldovai futballpályán.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint szombaton, az első osztályú Roso Floreni-Politehnica Chisinau mérkőzésen 1-1-es állásnál Vitalie Onica játékvezető büntetőt ítélt a vendégcsapat javára. A lehetőséget az egyik játékos értékesítette, majd a Floreni elnöke, Mihai Macovei dühödten a kocsijába pattant, és a pályára hajtott.

A bíró ügyesen védte a támadásokat

A sportvezető annyira feldühödött a bíró döntésén, hogy üldözőbe vette, és többször megpróbálta elütni a bírót. Terve szerencsére nem sikerült, Onica rendkívül ügyesen rendre elugrott a kocsi elől.

Az elnök több sikertelen gázolási kísérlet után feladta a küzdelmet, és az egyik kijáraton kihajtott a stadionból.

"Miután letette az autót, vissza akart jönni, de a bejáratnál megállították a rendőrök, és elvezették" - nyilatkozta később a Politechnica edzője, Ion Caras.

Hatósági eljárás indult az ügyben

Az ámokfutásban szerencsére senki nem sérült meg, de a találkozót a bíró felfüggesztette. Az elnök nem akarta kommentálni tettét, és senkinek nem nyilatkozott.

A moldovai labdarúgó-szövetség nagyjából négyszázezer forintnyi moldáv lejre bírságolta meg Macoveit, és a hatóságok is eljárást indítottak az ügyben.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft