Klaudia
-4 °C
2 °C

Geráék pontot szereztek az Arsenal ellen

2004.11.20. 19:01
Értékes pontokat vesztett hazai pályán az arsenal és a Chelsea is. Az "Ágyúsokat" a Gera Zoltánt végig pályán tudó West Bromwich Albion, a Kékeket a Bolton lepte meg. Magabiztosan nyert a M.U. és a Middlesbrough, megszerezte első győzelmét a Norwich City.
A labdarúgó Premier League 14. fordulójában Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Arsenal otthonában a labdarúgó Premier League 14. fordulójában. A magyar irányító végig a pályán volt, a támadásokból, s a védekezésből is alaposan kivette a részét.

Arsene Wenger együttese továbbra sincs jó formában, mióta megszakadt az angol csúcsot jelentő 49 bajnokin át tartó veretlenségi sorozata. Ezúttal egy hatalmas potyagóllal tudtak csak előnybe kerülni, de a WBA nem tört össze és megérdemelten egyenlített.

Az Arsenal mellett az éllovas Chelsea is pontokat vesztett, miután hazai pályán nem tudott nyerni a vendég Bolton Wanderers ellen. A Stamford Bridge környékén kialakult hatalmas forgalmi dugó miatt félórás késéssel kezdődött találkozón Duff révén már az első percben előnybe kerültek a hazaiak, és ezt a második negyvenöt perc elején még növelni is tudták. A vendégek azonban gyorsan szépítettek, majd a lefújás előtt nem sokkal az egyenlítő gólt is megszerezték.

A Király Gáborral felálló Crystal Palace két góllal kapott ki a vendég Newcastle Unitedtől. Torghelle Sándor nem játszott. Simán nyert a Manchester is a Cherlton ellen, míg a Middlesbroughnak sem okozott gondot a Liverpool legyőzése. Egy góllal nyert az Everton, miként a Norwich is, melynek ez volt az első győzelme az idei bajnokságban.

Premier League, 14. forduló
Arsenal-West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
gól: Pires (54.), illetve Earnshaw (79.)

Chelsea-Bolton Wanderers 2-2 (1-0)
gól: Duff (1.), Tiago (48.), illetve Davies (52.), Jaidi (87.)

Crystal Palace-Newcastle United 0-2 (0-0)
g: Kluivert (79.), Bellamy (88.)

Everton-Fulham 1-0 (0-0)
g: Ferguson (67.)

Middlesbrough-FC Liverpool 2-0 1-0)
g: Riggott (36.), Zenden (62.)

Norwich City-Southampton 2-1 (1-1)
g: Francis (28., 52.), illetve Beattie (24.)

Manchester United-Charlton Athletic 2-0 (1-0)
gól: Giggs (41.), Scholes (50.)