Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Kisiskolások kaptak fair play-díjat

2004.11.22. 15:46
Bedike Marcell diáksportoló, valamint a kiskunhalasi Fazekas Gábor utcai Általános Iskola fiú tornászcsapatának tagjai és testnevelői vehették át ebben a hónapban a Baróti Lajos Magyar Fair Play Díjat.
Bedike Marcell a duatlon diákolimpia október 10-i országos döntőjében saját eredményével nem törődve visszaszaladt riválisához, és segített neki bekapcsolni a fejvédőt. Bedike végül a 29. helyen végzett, és a célban azért zokogott, hogy esetleg miatta nem sikerül majd a csapatnak a dobogóra állnia. Aztán kiderült, az együttes aranyérmes lett. Az iskola pedig az összesített pontverseny hatodik helyén végzett a 250 iskola küzdelmében.

Rajta kívül a kiskunhalasi Fazekas Gábor utcai Általános Iskola fiú tornászcsapatának tagjai (Baka Péter, Madácsi Dávid, Bak Árpád, Horváth Dániel, Vágó Roland, Gönczi János) és testnevelői (Tóth István, Tóth Péter) vehették át az elismerést.

A február 16-án rendezett megyei B-kategóriás döntő eredményhirdetésekor jelezték, a zsűri rosszul számolt, nem ők a győztesek, hanem az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola. Miután a két testnevelő tanár jelezte a tévedést, a két csapat kicserélte az érmeket és sportszerűen az első helytől "megfosztott" csapat tagjai gratuláltak az igazi győztesnek.

A világhírű szakember, az egykori kiváló szövetségi kapitány és klubedző nevét viselő díjat tavaly alapították, azóta a felkért iskolák, sportszövetségek és személyek kutatják fel a jelölteket, akik cselekedeteik, vagy életművük révén érdemelhetik ki az elismerést.