Ágnes
-1 °C
2 °C

Kriston válogatott lehet

2004.11.22. 16:38
Az idegenlégiósok és a Fradi-játékosok nélkül játssza két következő válogatott meccsét a magyar labdarúgó-válogatott a jövő héten. A kapitány huszonnyolcas bő keretének fele újonc, és akad egy-két érdekes név a jelöltek között.
Lothar Matthäus szövetségi kapitány egyelőre huszonnyolcas, bő keretet jelölt a labdarúgó-válogatott jövő heti, thaiföldi túrájára, amelyre majd húsz játékos utazik.

Szlovákia után visszavághatunk az észteknek is

Az együttes egy négycsapatos tornán vesz részt, két mérkőzést játszik a három évtizedes múltra visszatekintő Király Kupán. Az első ellenfél november harmincadikán Szlovákia lesz magyar idő szerint fél háromkor Bangkokban.

Szintén jövő kedden bonyolítják le a Thaiföld-Észtország összecsapást is, csütörtökön a két találkozó győztese illetve vesztese méri össze tudását a torna első, illetve harmadik helyéért.

Fülöp és Kovács mehet

A keret kijelölésekor a kapitány nem számíthatott az idegenlégiósok nagy részére - a szlovákok is nélkülözni fogják legjobbjaikat -, csak a Tottenham Hotspur nyáron leigazolt, jelenleg második számú kapusa, Fülöp Márton, és a Málta ellen eredményes Kovács Péter mehet Ázsiába. Kovács a Stavanger játékosa, és a norvég bajnokság már véget ért.

Szintén nem kerülhettek szóba a Ferencváros játékosai, mivel a csapat az UEFA-kupában lép pályára, december elsején a Puskás Ferenc-stadionban az FC Baselt fogadja.

Kerekes magyar színekben bizonyíthat

A huszonnyolcas keret csaknem fele újonc, és könnyen előfordulhat, hogy a technikai képzetlensége miatt több helyen kinevetett egykori fradista, Kriston Attila is magára veheti a címeres mezt. Rajta kívül bemutatkozhat a vajdasági születésű, és a góllövőlistát - kilenc találattal - vezető Kerekes Zsombor is.

Matthäus idén márciusban már meghívta egyszer az akkor még a Slavia Prahában edződő ballábas Józsi Györgyöt, aki azóta kikerült látóköréből, mert a korosztályos kapitány igényt tartott rá. Most ő is debütálhat.

A szűkítésre váró keret:
Kapusok: Végh Zoltán (MTK Budapest), Vlaszák Géza (Újpest FC), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur)
Védők: Nikolov Balázs (Debreceni VSC-MegaForce), Juhász Roland (MTK Budapest), Komlósi Ádám (Debreceni VSC-MegaForce), Stark Péter (Győri ETO), Éger László (Debreceni VSC-MegaForce), Füzi Ákos (MTK Budapest), Pollák Zoltán (MTK Budapest), Tóth András (Budapest Vasas), Vanczák Vilmos (Újpest FC)
Középpályások: Kriston Attila (FC Fehérvár), Farkas Balázs (Újpest FC), Simek Péter (Újpest FC), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Tóth Balázs (FC Fehérvár), Rósa Henrik (Budapest Vasas), Józsi György (Zalaegerszegi TE), Vincze Gábor (Győri ETO), Vincze Ottó (Győri ETO)
Csatárok: Bükszegi Zoltán (Újpest FC), Feczesin Róbert (Újpest FC), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC), Kovács Péter (FK Viking), Sira István (MATÁV Sopron), Waltner Róbert (Zalaegerszegi TE), Rajczi Péter (Újpest FC)