Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Henrik Larsson a visszavonuláson gondolkodik

2004.11.23. 13:46
Szombaton a Barcelona labdarúgó-csapata simán verte az ősi ellenfél Real Madrid együttesét. A katalánok öröme mégsem lehet teljes, hiszen a csapat svéd támadója Henrik Larsson súlyos sérülést szenvedett. A 33 esztendős játékost műteni kell, felépülése akár fél évig is eltarthat. Ő a visszavonulásra gondol, miközben klubja meghosszabbította szerződését.
A vártnál jóval komolyabb Henrik Larsson sérülése, így elképzelhető, hogy az FC Barcelona svéd labdarúgója befejezi pályafutását. Ugyanakkor a spanyol klub 2006-ig meghosszabbította szerződését.

A válogatott csatár a Real Madrid ellen 3-0-ra megnyert szombati bajnoki rangadón szenvedett porcsérülést, ám a hétfői "sürgősségi" műtéten kiderült, hogy a térdszalagjaival is problémák vannak, ezért hamarosan ismét kés alá kell feküdnie.

"Sajnos van rá esély, hogy visszavonulok. Nagyon elkeserített a legutóbbi diagnózis" - mondta a 33 éves csillag a Helsingborg Dagblad című svéd napilapnak.

Larsson egyelőre arra kérte a vezetőket, hogy halasszák el az újabb beavatkozást, mert esetleg néhány találkozón még szerepelhet a gárdában. A katalán együttesnek - annak ellenére, hogy magabiztosan vezeti a Primera Divisiónt - komoly gondokkal kell megküzdenie, hiszen súlyos sérülés miatt korábban már Gabri, Thiago Motta és Edmilson is kidőlt a sorból.

A Barcelona töretlen bizalmáról biztosította a rutinos támadót, sőt, 2006 júniusáig meghosszabbította az eredetileg az idény végén lejáró szerződését. "Azt szeretnénk, ha minden erejével a felépülésre koncentrálna ebben a nehéz időszakban, és érezné, hogy mellette állunk" - jelentette ki a TV3 csatornán Joan Laporta klubelnök.