Emőke
-4 °C
9 °C

Lerúgta a pályára rohanó nézőt a román futballista

2004.11.25. 13:56
A hétvégi Universitatea Craiova- Dinamo Bucuresti román bajnoki labdarúgó mérkőzés rövid időre félbeszakadt, amikor a pályára rohant egy néző. A szurkoló a vendégcsapat egyik játékosának arcába dobott egy sálat, mire annak csapattársa, Adrian Mihalcea egy rúgással megállította. A durván közbeavatkozó játékost két meccsről tiltották el, a drukkert öt évre tiltották ki a craiovai stadionból.
Megrúgott egy pályára befutó szurkolót, ezért két mérkőzésre eltiltották Adrian Mihalceát, a román bajnokságban szereplő Dinamo Bucuresti labdarúgóját.

A korábban craiovai Niculescu volt a célpont

Az eset a múlt hétvégén, a fővárosi gárda Universitatea Craiova elleni idegenbeli bajnokiján történt. A drukker a második félidőben érzett vágyat arra, hogy a játéktérre rohanva egy, a hazai csapatot népszerűsítő sálat vágjon az egykori Craiova-kedvenc, ma már azonban a Dinamóban szereplő Claudiu Niculescu arcába.

A csatár társa, Mihalcea nem tűrte a támadást, és kickboxos mozdulatokkal vett elégtételt. A találkozó pár percre félbe is szakadt.

A rugdosódó futballista - aki később bocsánatot kért tettéért - 400 eurós pénzbüntetést is kapott, a magáról megfeledkezett fanatikust pedig öt évre kitiltották az Universitatea Craiova stadionjából.

Jimmy Jumpot próbálta utánozni a román drukker

Majd' tíz éve a Manchester United francia klasszisa, Eric Cantona rúgott meg kickboxos mozdulattal egy szurkolót, és a romániaihoz hasonló eset történt a nyári futball Eb döntőjében is: a sportesemények megzavarására specializálódott Jimmy Jump nevű anarchista a korábban a Barcelonában, napjainkban a nagy rivális Real Madridban szereplő Luis Figo arcába vágott egy Barcelona-zászlót, majd végigrohant a pályán és a hálóba ugrott.

Jimmy Jump azóta már a Barcelona két bajnoki meccsén is a pályára rohant, míg májusban a Forma-1-es Spanyol Nagydíj felvezető körében tette ugyanezt.

Romániában alig több mint egy hete egy másodosztályú klub elnöke ellen azért indult eljárás, mert meccs közben a kocsijával a pályára hajtott, és megpróbálta elütni a szerinte tévesen büntetőt ítélő játékvezetőt.