Auguszta
-4 °C
2 °C

A Honvéd elengedi Vadóczot Thaiföldre

2004.11.25. 10:02
A Honvéd hajlandó mellőzni Vadócz Krisztiánt a csapat vasárnap esti bajnokiján, így a fiatal támadó elutazhat a válogatott thaiföldi túrájára. Lothar Matthäus szövetségi kapitány hálás a klubnak, ám még mindig haragszik a DVSC-re, és továbbra is üzletelésre szólítja föl a magyar klubokat.
A Budapest Honvéd vezetőedzője, Bognár György - a labdarúgó, a válogatott és a klub hosszútávú érdekeit figyelembe véve - felajánlotta, hogy a vasárnapi bajnokin eltekint a válogatott keretbe meghívott Vadócz Krisztián szerepeltetésétől, így a fiatal játékos elutazhat a nemzeti csapat thaiföldi túrájára.

"Üzletet jelenthet a válogatottság"

Vasárnap 18 órakor kezdődik a Ferencváros-Bp. Honvéd mérkőzés, míg a válogatott 19 óra után nem sokkal indul útnak Bangkok felé, ahol a jövő héten a helyi szövetség által kiírt, négycsapatos Király-kupán vesz részt.

A ferencvárosi futballistákra nem számíthat Lothar Matthäus szövetségi kapitány a bajnokcsapat UEFA Kupa-kötelezettsége miatt, ám a késői meccskezdés a korábban az U21-es csapatban szereplő Vadócz válogatottságát is meggátolta volna.

"Nagyon gáláns felajánlás mindez egy fontos bajnoki meccs előtt álló edzőtől, ám örülök, hogy végre valaki megérti, melyek a magasabb érdekek" - mondta Matthäus. "Ezúton is szeretném kifejezni a köszönetemet Bognár Györgynek és a Honvéd vezetőinek, ugyanakkor továbbra is mély csalódottságot érzek a debreceni vezetők felelőtlen és önző magatartása miatt. Úgy hiszem, a válogatottban való szereplés az ő játékosaiknak is csak dicsőségére válhat, a klubnak pedig a későbbiekben üzletet jelenthet a nemzeti tizenegyben jól teljesítő labdarúgók értékesítése" - folytatta a német szakember.

A debreceniek vasárnap játszanak

Debrecenben jelen állás szerint vasárnap 11 óra 30 perckor kezdődik a Zalaegerszeg elleni meccs, amelyen hat válogatott kerettag is pályára léphet, néhány órával a fárasztó utazás és két nappal a thaiföldi nyitómeccs előtt.

Matthäus már kedden bírálta a DVSC-t, amely a hétközi Magyar Kupa meccse miatt nem volt hajlandó vasárnap helyett szombaton játszani, hogy az FTC-Honvéd meccs a vasárnap délelőtti időpontra kerülhessen. Külön kiemelte akkor is, hogy legalább a saját üzelti érdekeiket figyelemben tarthatnák, minél több játékost küldhetnének a válogatottba, hiszen úgy könnyebben eladhatnák őket.

A volt százötvenszeres válogatott német futballista olyannyira el volt keseredve a debreceniek viselkedése és Vadócz hiányzása miatt, hogy kijelentette: legszívesebben állampolgárságot kérne, és ha a szabályok lehetővé tennék, maga is pályára lépne a magyar tizenegyben.