Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

A Fradi szurkolókról beszélnek a Schalke szimpatizánsai

2004.11.26. 16:19
A Fradi-szurkolók egy hatalmas transzparensen kívántak jobbulást a Schalke halálos beteg játékosának, ezzel kivívták a német szurkolók szimpátiáját.
A Ferencváros szurkolói az elmúlt években többször is hátrányos helyzetbe hozták klubjukat meggondolatlan, felelőtlen magatartásukkal. Ezúttal azonban a Schalke elleni UEFA Kupa meccsen olyat tettek, ami után több német szimpatizáns is elismerően nyilatkozott a zöld-fehérek híveiről.

A találkozó megkezdése előtt a mintegy ezer fradista egy transzparenst emelt a magasba, melyen "Marco van Hoogdalem! Darf nie aufgeben " (Marco van Hoogdalem! Soha ne add fel!) felirat volt látható.

Az ftc.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja beszámolója szerint a találkozó után a németek súlyos beteg játékosa - aki gyógyíthatatlan májbetegségben szenved - bement az öltözőbe és megköszönte a csapatnak a bíztató levelet, a játékosokon keresztül pedig a szurkolók jókívánságait is.

Ugyanígy tett több német szurkoló is, akik e-mailben juttatták el köszönetüket a Fradihoz. Ezekben kiemelik, hogy a mai világban kevés olyan eset van, amikor az emberek nem saját dolgukkal, hanem mások sorsának jobbra fordulásával foglalkoznak. Ez volt a legemberibb, legsportszerűbb megnyilvánulás, amit az elmúlt években tapasztaltak - írják levelükben.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft