Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Négy gólt lőtt a Fradi a Honvédnek

2004.11.28. 23:56
Meglepően könnyedén gyűrte le az FTC a Budapest Honvédot, így a DVSC-t megelőzve éllovasként kezdhet neki a liga tavaszi folytatásának. Az első félidő lendületes játékkal telt, a vendégek két hibáját kihasználva jutott előnyhöz a Fradi, innen pedig már nem tudott hibázni.
A címvédő ferencvárosi labdarúgócsapat a vártnál könnyebben, 4-0-ra legyőzte az elmúlt hetekben eredményesen futballozó Budapest Honvédot, így éllovasként, a második helyen álló Debreceni VSC-MegaForce együttesét 3 ponttal megelőzve várja az Arany Ászok Liga tavaszi folytatását.

Ferencváros-Budapest Honvéd 4-0 (2-0)
Üllői út, 6598 néző, v.: Dubraviczky
gólszerzők: Zavadszky (14.), Gyepes (19., 11-esből), Sowunmi (65.), Vagner (74.)
sárga lap: Sowunmi (53.), illetve Vámosi (67.)

Közepes iramú és színvonalú játékot hozott az első játékrész. Az utóbbi hetekben meglepően sikeres vendégek kétszer is nagyot hibáztak, s ezt a hazaiak könyörtelenül kihasználták.

A krónikához tartozik, hogy a vendégszurkolók időnként huhogtak a színesbőrű ferencvárosi csatár, Sowunmi Thomas kárára, egyszer pedig az olasz fasiszta diktátort, Benito Mussolinit is éltették.

A Fradi ráült az eredményre

A szünet után nagyot esett a színvonal, az FTC megelégedett a biztos vezetéssel, míg a Honvéd nem tudott a hazai kapu közelébe kerülni.

A játékrész közepén a zöld-fehérek a "semmiből" szereztek látványos gólt, így végleg el is döntötték a három pont, s az őszi elsőség sorsát. A közönség azonban továbbhajszolta László Csaba gárdáját, ez pedig újabb gólt, s lendületes örömjátékot eredményezett.