Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Meccs közben halt meg egy portugál fociszurkoló

2004.11.29. 12:43
Tragédia árnyékolta be a portugál labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Benfica leirai fellépését. Egy lisszaboni szurkoló a meccs elején csapata kihagyott helyzete után lezuhant a lelátóról és belehalt belső sérüléseibe.
Halálos balesetet szenvedett egy szurkoló a portugál labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, az Uniao Leira-Benfica mérkőzésen. A negyvenöt éves Benfica-drukker a találkozó nyolcadik percében leszédült a stadion második "emeletéről", miután csapata kihagyott egy óriási helyzetet.

A éves férfi tíz métert zuhant, az eset után azonnal kórházba szállították, de belső sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni életét. A szakemberek még vizsgálják, hogy minden a biztonsági előírásoknak megfelelően működött-e. A leirai stadion az idén nyári futball-Eb egyik helyszíne volt. A találkozót nagy meglepetésre a Leira nyerte 1-0-ra.

A hétvégén nem ez volt az egyetlen szurkolói baleset, hiszen a szombaton lejátszott Lombard Pápa-Győri ETO FC (1-2) NB I-es futballmeccsen egy vendégszurkoló túl hevesen ünnepelte csapata büntetőt hárító kapusát, és leesett a védőkerítésről. Kórházba szállították, ahol megállapították, agyrázkódása van. Az eset miatt csaknem tíz percig állt a mérkőzés.