Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

A Fradi edzője tehetetlennek érezte magát

2004.12.02. 14:11
A Basel elleni vesztes UEFA-kupa meccs után a Ferencváros edzője, László Csaba úgy értékelt, hogy csapatának már az első félidőben nyernie kellett volna és nem érti, játékosai miért álltak vissza a második játékrészre.
Nagy lehetőséget szalasztott el szerda este a Ferencváros futballcsapata, amely hazai pályán 1-0-ás vezetésről kapott ki a svájci Baseltől az UEFA-kupa csoportkörének negyedik fordulójában. A zöld-fehérek továbbjutási lehetőségei ezzel a minimálisra csökkentek.

UEFA-kupa, az A-csoport állása
1. Feyenoord 7 pont/3 (már továbbjutott) mérkőzés (6-2), 2. Schalke 04 7/4 (már továbbjutott) (5-3), 3. Basel 4/3 (4-4), 4. Hearts 3/3 (2-5), 5. Ferencváros 1/3 (2-5)
(Azonos pontszám esetén a gólarány dönt.)
Az utolsó forduló párosítása (dec. 16.): Hearts-Ferencváros, Basel-Feyenoord, a Schalke szabadnapos.

Ajándék a svájciaknak

Az együttes vezetőedzője, László Csaba tehetetlennek érezte magát, amikor együttese a Basel elleni UEFA Kupa-mérkőzés második félidejében nem a szünetben megbeszéltek szerint futballozott, s indokolatlanul visszahúzódott. "Ilyen mérkőzést nem lehet elveszíteni. Saját magunkat vertük meg. Az első félidőben eldönthettük volna az összecsapást, akár háromgólos előnyre is szert tehettünk volna. Nemzetközi szinten ennyi ajándékot nem adhatunk az ellenfélnek" - mondta a 2-1-re elveszített találkozót követően a tréner.

Kollégája, Christian Gross viszont úgy véli, gárdája megérdemelten nyert, mert végig nagy önbizalommal játszott, valamint egységes volt. "Külön köszönöm a csatáraim teljesítményét, hiszen nagyon sokat tettek a sikerért. Fontos volt még, hogy a két megítélt büntetővel nem hagytuk magunkat kizökkenteni saját ritmusunkból" - árulta el a siker titkát a svájci tréner, aki saját bevallása szerint taktikailag is meglepte a magyar bajnokot.

Gross a Ferencvárosról megjegyezte, hogy jó csapat, de szerdán nem jött ki neki a lépés.

Ajándék a svájciaknak

László értékelésében természetesen kitért az utóbb sorsdöntőnek bizonyuló második kihagyott büntetőre.

"Nálunk nincs kijelölt rúgó. Hárman-négyen végezhetik el a 11-est, a másodikat Szűcs akarta rúgni, elvállalta. Sajnos hibázott. A második félidőben nem tudatosan húzódtunk vissza, nem ezt beszéltük meg az öltözőben. Arra buzdítottam játékosaim, hogy ugyanúgy futballozzanak, mint az első negyvenöt percben, ehhez képest folyamatosan hátrafelé játszottak, így magukra húzták a svájciakat. Ekkor teljesen tehetetlennek éreztem magam a kispadon" - nyilatkozott László.

A skóciai győzelem is kevés lehet

A Ferencvárosnak a kudarccal minimálisra csökkentek az esélyei a továbbjutást illetően: december 16-án, az utolsó fordulóban mindenképpen nyernie kell a skót Hearts otthonában, míg a Baselnek hazai pályán vereséget kell szenvednie a kapus Babos Gábort is foglalkoztató Feyenoordtól. A Fradi helyzetét nehezíti, hogy a hollandok már továbbjutottak, valamint a Heartsnek is még komoly esélye van a továbbjutásra.