Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Swaney Elizabeth
ma 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Kiütéses magyar győzelem a Király Kupán

2004.12.02. 13:33
A harmadik helyen végzett a magyar labdarúgó-válogatott a Thaiföldön rendezett Király-kupán, miután a bronzmeccsen 5-0 arányban legyőzte az észt utánpótlás válogatottat. A találkozóra leginkább a vicces jelző illik.
A magyar labdarúgó-válogatott a szlovákoktól elszenvedett szégyenletes vereség után Észtország U21-es csapatával játszott a Thaiföldön megrendezett Király Kupa bronzmeccsén. Eddig egyszer találkozott a két válogatott, tavaly novemberben a Gellei Imre által vezetett válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az Üllői úton az előző kapitány búcsúmeccsén.

Ezúttal garantálható volt a magyar győzelem, annak ellenére is, hogy a légiósok és a Ferencváros játékosai nem szerepeltek legjobbjaink között, elvégre az ellenfélnél csak 21 év alatti játékosok szerepeltek. A különbség az első félórában annyira szembetűnő volt, hogy 25 perc elteltével már négy gól volt a magyar csapat előnye. Ekkor úgy tűnt, csak az nem fog gólt szerezni, aki nem akar. Nem így lett.

A félidő hátralévő része ugyanis amolyan NB I-es színvonalú volt, azaz unalmas mezőnyjátékkal telt. A második negyvenöt percre több cserét is végrehajtott a magyar szakvezetés, minek következtében a játékrész elején nagy nyomás nehezedett az észt kapura, de Pollák gólja után ismét visszaesett a színvonal az itthon megszokottra. (Az MTK fiatal hátvédje a meccs után a sporttelevíziónak nyilatkozva elismete, csak "belebikázott" a labdába, amely aztán a kinn álló kapus felett hullott a bal sarokba.) A félidő hajrájában az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de Posza kétszer is bravúrral mentett.

Összességében elmondható, a magyar együttes megérdemelten szerezte meg a bronzérmet az erősnek nagy jóindulattal sem nevezhető Király Kupa mezőnyében. A Matthäus éra első éve így nyolc győzelemmel és hét vereséggel zárult.

Király Kupa, a 3. helyért:
Magyarország-Észtország 5-0 (4-0)
Bangkok, 400 néző, v.: Satop
Magyarország: Vlaszák (Posza, a szünetben)- Nikolov, Éger, Komlósi (Stark, 66.), Pollák (Vanczák, 71.) - Rósa H. (Vincze O., a szünetben), Rajczi, Juhász, Koplárovics (Tóth B., a szünetben) - Waltner, Kerekes
Észtország: Koyenko - Allas, Post (Piiroya, 65.), Barengrub, Sidorenkovi (Smirnov, 78.) - Reinumae, Teever, Dmitriev (Lember, 54.), Ahjupera (Kruglov, 71.) - Kosemets (Zahovaiko, 55.), Saharov
gólszerzők: Rósa H. (12.), Allas (15., öngól), Kerekes (19.), Rajczi (25.), Pollák (62.)
sárga lap: Komlósi (69.), illetve Kosemets (44.), Saharov (57.)