Piroska
-2 °C
5 °C

Ujját vesztette gólörömében

2004.12.06. 11:36
Ritkán látható sérülést szenvedett Paulo Diogo, a Servette portugál játékosa. Gólját ünnepelve felmászott a kerítésre, azonban a leugráskor beakadt jegygyűrűje és leszakította az ujját. A csonkot amputálták, a túlzott gólörömért kapott sárga lapot elkönyvelték.
Ujját vesztette gólörömében a svájci élvonalban szereplő Servette egyik labdarúgója vasárnap, a Schafthausen elleni bajnoki mérkőzésen.

Csonkolás és sárgalap

#alt#
Paulo Diogo
A portugál származású Paulo Diogo - aki az UEFA-kupa-selejtező augusztusi második fordulójában otthon és Budapesten is szerepelt a továbbjutó Újpest ellen - a 4-1-re megnyert találkozó harmadik találatát szerezte, és diadalittasan felmászott a kerítésre ünnepeltetni magát. Csakhogy amikor visszaugrott, jegygyűrűje beleakadt a fémperembe, amely leszakította a felső két ujjpercét.

A 29 éves, nemrég nősült középpályást a zürichi kórházba szállították, de az orvosok nem tudták visszavarrni a levált darabot, így a csonk amputálása mellett döntöttek. Diogo a szabályzat szerint ráadásul még sárga lapot is kapott túlzott gólörömért.

Kopunovics bokasérüléssel megúszta

Magyar pályán ehhez hasonló eset a kilencvenes évek elején történt, amikor a Ferencvárosban bemutatkozó Goran Kopunovics a Vác elleni Szuperkupa elleni találkozón az akkori Népstadionban egy gól után örömében a kerítésre mászott, majd amikor lelépett, aláfordult a bokája, így közel fél évig nem játszhatott. A gólt egyébként nem ő szerezte.