Piroska
-1 °C
5 °C

Real Madrid: Tottit és Cassanót karácsonyra

2004.12.08. 14:12
Kedden az AS, szerdán a Marca című spanyol lap írta meg, hogy Francesco Totti, a Roma világklasszis támadója elhagyni készül csapatát. Sőt, utóbbi lap azt is tudni véli, hogy vele együtt társát, Antonio Cassanót is vinné a Real Madrid, kettejüket összesen ötven millió euróért. Még karácsony előtt, de legkésőbb a szezon végén.
Kedden az AS című spanyol lap - a FIFA Magazinra hivatkozva - azt írta, "a Roma kapitánya, Francesco Totti elhagyja csapatát, ha továbbra is Franco Sensi marad annak elnöke". Órákkal később a FIFA tiltakozott, az AS helyesbített, a játékos pedig saját honlapján cáfolta az értesülést. "A távozásommal kapcsolatos híreket az újságírók találták ki, semmi alapjuk nincs. Szeretem a klubom, és nem akarom elhagyni - válaszolt Totti."

Megy, marad, mennek...

Alig egy nappal később viszont a másik madridi napilap, a Marca újra felvetette a témát, állítva, a Real Madrid ötven millió eurót szán Totti és csapattársa, Antonio Cassano leigazolására. "Mindkét játékos távozni akar, ügynökök már fel is vették a kapcsolatot a Reallal, amely még karácsony előtt, de legkésőbb a szezon végén leigazolná őket."

A Marca úgy értesült, az őszi szezonban a vártnál jóval gyengébb teljesítményt nyújtó klub vezetői "karácsonyi ajándéknak" szánják a két klasszist, akikkel az elégedetlen szurkolókat akarják megnyugtatni.

A Real elnöke Romában járt

A Real sportigazgatója, Emilio Butragueno szerda délután "pletykának" nevezte a lap értesüléseit, Cassano és a Roma nem nyilatkozott, míg Totti valószínűleg nem fog újra cáfolni. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Florentino Perez Real-elnök vasárnap, három nappal a két csapat BL-csoportmeccse előtt Romába repült, hogy "találkozonn barátjával", Franco Sensivel.

A beszélgetésről konkrét információk nem szivárogtak ki, de kedden Luigi del Neri jelezte, sem Tottira, sem Cassanóra nem számít a Real számára sorsdöntő szerdai meccsen. A tréner volt az egyetlen a római vezetők közül, aki beszélt az átigazolási hírekről is: "Nem tudom, miért kéne elmenniük, szerintem maradni fognak."

Del Neri és Cassano nem bírják egymást

Del Neri kapcsolata Tottival nem rossz, Cassanóval viszont ki nem állhatják egymást. Viszonyuk természetesen a huszonkét éves zseni kibírhatatlan természete miatt romlott meg: edzője többször lecserélte, ő beszólt neki, és a harmadik visszabeszélés után kikerült a keretből. Nélkülözhetetlensége miatt persze a mester néhány hét múlva visszavette, de kapcsolatuk nem változott meg.

Del Neri a szerdai BL-találkozón egyébként nem csak két legjobbját, hanem a válogatott De Rossit és Panuccit is mellőzni fogja. Csapatának már tét nélküli a meccs, a Real viszont kieshet, ha nem nyer.