Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Lejátsszák a félbeszakadt Real-meccs két percét

2004.12.13. 11:25
Lejátsszák a bombariadó miatt vasárnap este felfüggesztett Real Madrid-Real Sociedad spanyol bajnoki futballmeccs utolsó két percét: a találkozót január 5-én fejezik be, és lesz még öt perc hosszabbítás is. Nézőket viszont nem engednek a Santiago Bernabeu stadionba.
A bombariadó miatt 1-1-nél félbeszakított vasárnap esti Real Madrid-Real Sociedad spanyol futballbajnoki mérkőzést január 5-én fejezik be: a hétfői döntés szerint hét percig játszanak a csapatok a királyi gárda stadionjában, a Santiago Bernabeuban, üres lelátók előtt.

Percek alatt kiürült a stadion

Forrás: diarioas.es
Vasárnap este, háromnegyed kilenc körül alig több mint két perc volt már csak hátra a találkozóból, amikor a negyedik játékvezető a pályára szaladt Vicente José Lizondo Cortés vezetőbíróhoz, majd ő azonnal lefújta a meccset, és az öltözőbe parancsolta a játékosokat. A lelátók kiürítését is megkezdték, szinte hihetetlen, de a hetvenezer néző alig tíz perc alatt, nyugodtan, probléma nélkül távozott, többezren a gyepen keresztül hagyták el a tribünöket.

Az ETA fenyegetőzött

Amint az hamar kiderült, egy talefonhívás miatt kellett evakuálni a stadiont: az ETA baszk szeparatista szervezet egy tagja azzal fenyegetőzött, hogy bombát helyezett el az épületben, amely kilenckor fel is robban. Szerencsére ez nem történt meg, sőt, pokolgépet sem találták a hatóságok.

A január 5-i pótlást - amely a játékvezető által eredetileg tervbe vett hosszabbítás miatt lesz bő két perc helyett hét perces - hétfőn délelőtt Antonio García Ferreras, a Real Madrid kommunikációs főigazgatója jelentette be, hozzátéve, hogy a 18 órától zajló "folytatásra" nézőket nem engednek be a stadionba.

A meccs döntetlenre áll

A mérkőzés 1-1-es döntetlenre állt, Ronaldo vezető gólját Nihat egyenlítette ki a második félidő közepén. Természetesen nem tudni bitosan, hogy ez lesz-e a végeredmény, de ha igen, akkor a Realnak már tizenegy pont a hátránya a nagy rivális, bajnoki listavezető Barcelona mögött.

A hétvégi óvintézkedések abszolút indokoltak, hiszen korábban már volt terrorakció célpontja a Santiago Bernabeu: 2002. május elsején a Real Madrid-Barcelona Bajnokok Ligája elődöntő előtt robbant az ETA-tagok által autóba rejtett bomba a stadionon kívül. A detonációban tizenhét ember sérült meg könnyebben.