Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Ferencváros nyert, de kiesett

2004.12.16. 23:35
A Hearts ellen 1-0-ra nyert a Ferencváros csütörtök este, az UEFA Kupa utolsó fordulójában, de a Basel sikere miatt nem jutott tovább. A svájciak a Feyenoordot verték szintén 1-0-ra. A magyarok meccse után az öltözőbe menet a skót tréner megrúgta László Csabát, az FTC edzőjét.
A Ferencváros 1-0-ra legyőzte Skóciában a Hearts csapatát, de mivel a Basel az A-csoport másik meccsén szintén 1-0-ra legyőzte a Feyenoordot, a magyar helyett a svájci gárda jutott az UEFA Kupa kieséses szakaszába.

Egy ellentámadásból sikerült gólt lőni

A meccs skót támadásokkal indult, az első félórában magasan az FTC kapusa, Szűcs Lajos volt a legjobb a pályán, aki legalább hatszor mentett veszélyes helyzetben. A magyar csapat a félidő utolsó harmadára szabadult ki a nyomás alól, és a 30. percben Lipcsei remek passzából Rósa megszerezte a vezetést. A legrutinosabb fradista átadását harmadik kísérletre - az első kettőt a kapus védte - tudta a hálóba lőni a középpályás (0-1).

László Csabát megrúgta a skótok edzője
"Sajnos a Feyennord és a Basel ellen eltékozolt pontok miatt nem folytathatjuk az UEFA Kupában. Ennek ellenére gratulálok a játékosaimnak, mert remekül játszottak. A skótok ellen bebizonyították, hogy igenis van bennük elég erő és elszántság a győzelemhez. Természetesen nagyon sajnálom, hogy búcsúznunk kell, már csak azért is, mert a Basellel és a Feyenoorddal is szoros meccset vívtunk - nyilatkozta a lefújás után László Csaba, az FTC edzője, aki a talákozó után az ellenfél edzőjével, John Robertsonnal is összetűzésbe keveredett. "Azt mondta, durván játszottunk, de szerintem ők nem tartották be a fair play szabályait" - mondta a Fradi szakvezetője. Helyszíni jelentések szerint nem ért ennyivel véget a vita, a skót tréner nem fogadta el kollégája kézfogását, sőt, az öltözőbe menet hátulról még meg is rúgta Lászlót.

A szünet előtt Szűcs még kétszer védett nagyot, majd a második játékrész is az ő bravúrjával kezdődött, mely után a róla kipattanó labdát Gyepes rúgta az alapvonalon túlra. A skótok az idő elteltével egyre idegesebben játszottak, néha kifejezetten durvák voltak. László Csaba, az FTC edzője többször fel is hívta erre a negyedik játékvezető figyelmét, aki viszont ezt jelentette a vezetőbírónak, és a grúz Paniasvili kiállította Lászlót.

László Csabát elküldték a kispadtól

A tréner a 70. percben elhagyta a kispadot, ennek ellenére a Fradi játéka nem omlott össze, sőt, erősödött. A meccs hajrájában már a magyar csapat volt a jobb, Sowunmi, majd Bajevszki hagyott ki óriási helyzetet.

Gólt viszont már senki nem tudott lőni, így az FTC 1-0-ra megnyerte a meccset. A magyar továbbjutáshoz a kvintett másik meccsén, a Basel-Feyenoord találkozón a hollandoknak kellett volna nyerniük, ám 1-0-ra alulmaradtak, így a svájci csapat ment tovább. A Ferencváros négy ponttal az öttagú csoport negyedik helyén végzett, és kiesett.

Az UEFA Kupa tavasszal a továbbjutott huszonnégy és a Bajnokok Ligájából kiesett nyolc gárda részvételével egyenes kieséses rendszerben folytatódik.

Jegyzőkönyv
UEFA Kupa, csoportkör, A-csoport, 5. (utolsó) forduló
Hearts (skót)-Ferencváros 0-1 (0-1)
Edinburgh, 30 ezer néző, v.: Paniasvili (grúz)
gól: Rósa (30.)
sárga lap: Webster (45+1.), McKenna (88.), illetve Lipcsei (40.), Zavadszky (43.), Tőzsér (50.), Leandro (73.), Huszti (77.)