Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Videójátékon is brazil focizik a legjobban

2004.12.20. 13:16
Vasárnap a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) zürichi központjában először rendezték meg a sportág Interaktív Világbajnokságát, amelyen a szervezet 2005-ös focis videójátékán mérte össze tudását a nyolc résztvevő. Az első interaktív vb-n a brazil Thiago Carrico de Azevedo irányította Franciaország győzött.
Vasárnap a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) zürichi központjában elsőször rendezték meg a sportág Interaktív Világbajnokságát, amelyen a szervezet 2005-ös focis videójátékán mérte össze tudását a nyolc résztvevő. Az első interaktív-vb győztese a brazil Thiago Carrico de Azevedo lett.

Franciaország-Milan a döntőben

Az indulók a maguk választotta csapattal játszhattak, a lebonyolítás pedig hasonló volt az igazi labdarúgó világbajnokságéhoz: a két négyfős csoportból az első kettő jutott az elődöntőkbe, majd következhettek a helyosztók.

A csoportmeccseken a legfiatalabb játékos, a dél-afrikai Shimane Morekure volt a legjobb, aki a későbbi győztes brazil Carrico de Azevedót is legyőzte. Utóbbi másodikként jutott tovább Franciaország válogatottját vezetve, és az elődöntőben 3-2-re, Thierry Henry mesterhármasával megverte Yoon Seo Park Dél-Koreáját.

A másik ágról a négy közé kerülő, horvát születésű, az AC Milannal induló Matija Bjeliskovics viszont éles csatában, hosszabbításban 6-3-ra - Sevcsenko és Crespo góljaival - legyőzte a Morekure mozgatta Manchester Unitedet, így meglepetésre ő jutott a döntőbe.

A kuriózumnak számító Franciaország-AC Milan finálé a valódi labdarúgáshoz hasonló, szoros küzdelmet hozott, amit végül előbbi nyert meg 2-1-re, Henry és Trezeguet találataival, Sevcsenko már csak szépíteni tudott, közvetlenül a "lefújás" előtt.

Brazil létére Henry a kedvence

Az első interaktív világbajnok, Thiago Carrico de Azevedo sikere után elmagyarázta azt is, brazil létére miért választotta a francia válogatottat: "Korábban Brazíliával játszottam, de Henryt annyira megkedveltem, hogy átpártoltam a franciákhoz. A Trezeguet-Henry kettős pedig egészen csodálatos volt, nekik köszönhetem a győzelmet. Nagyon boldog vagyok".

A második Bjeliskovics sem volt csalódott, ő leginkább annak örült, hogy a FIFA hétfő esti "Év labdarúgója" díj átadásán találkozhat kedvencével, Andrij Sevcsenkóval, valamint Ronaldinhóval és Henryval is.

A dobogósoknak járó díjakat - a harmadik Morekure lett - Urs Linsi, a FIFA főtitkára adta át: "Biztos vagyok benne, hogy ez a verseny évről évre népszerűbb lesz, így nyugodtan érezhetik úgy, hozzájárultak a játék jövőjéhez. Gratulálok minden résztvevőnek, nagyszerű torna volt."