Benedek
-5 °C
5 °C

Bodnár kiesett a szabadrúgás-világbajnokságon

2004.12.30. 10:09
Nem jutott a spanyolországi Marbellán zajló szabadrúgás-világbajnokság döntőjébe az egyetlen magyar résztvevő, Bodnár László. A holland Roda középpályása kilenc kísérletből csak egy gólt lőtt.
Nem jutott a spanyolországi Marbellán zajló szabadrúgás-világbajnokság döntőjébe az egyetlen magyar résztvevő, Bodnár László.

A meghívottaknak 18, 21 és 25 méterről kellett szabdrúgást lőniük, de a beharangozottnál jóval szerényebb és alacsonyabb számú mezőnyben öt négyfős csoportot alakítottak ki a szervezők, melyekből az elsők jutottak a csütörtök esti fináléba.

A legerősebb csoportban esett ki Bodnár

A kapusok sorfalat állíthattak, a játékosok a gólokért különböző számú pontokat kaptak, attól függően, hogy milyen távolról, és hányadik kísérletre teljesítették a távot, illetve a kapufa is pontot ért, egyet.

Az első kvartettet hat ponttal a Heerenveen török középpályása, Yildirim, a másodikat héttel a belga Bruges-ben szereplő horvát Nastja Ceh, a harmadikat tízzel a holland Engelaar nyerte meg. Utóbbi kétszer is betalált, előbbiek egy-egy gólt szerezték, és lőttek kapufát is.

A negyedik csoportban következett Bodnár, aki előtt a Betis csatára, Benjamin az este legjobb teljesítményét mutatva 13 pontot rúgott. A bivalyerős játékos 18 méterről másodszorra, 25-ről viszont elsőre a kapuba lőtt, ez utóbbi tíz pontot ért neki, így összesen 13-mal végzett.

A magyar középpályás jóval elmaradt tőle, csak a legközelebbi távolságból tudott betalálni Canizares kapujába, a harmadik próbálkozásra, amiért két pontot kapott. Benjamin természetesen megnyerte a négyest, és továbbjutott.

Annyi biztos, hogy Zidane jön

Az utolsó csoportban a kolumbiai Hamilton Ricard bizonyult a legjobbnak, ami azt jelentette, hogy egyszer, 21 méterről volt eredményes.

A bajnokság csütörtökön a döntővel fejeződik be, amelynek résztvevői a szerdai győztesek lesznek, valamint a kiemelt Zinedine Zidane, és a Robinho, Del Piero, Sevcsenko, Kaká, Mascherano, Tevez ötösből három-négy játékos. Mivel az argentin válogatott szerdán Katalónia tartomány legjobbjai ellen játszott barátságos meccset, a két dél-amerikai, Tevez és Mascherano részvétele valószínű, a többi finalista nevét csak találgatni lehet.