Ágnes
-1 °C
2 °C

Újpesti siker a terembajnokság első selejtezőjében

2005.01.08. 19:28
A döntőbe nem kis szerencsével bejutó Újpest nyerte az Arany Ászok teremlabdarúgó-bajnokság nyíregyházi selejtezőjét, miután a döntőben 3-2-re győzött az addig hibátlan Fehérvár ellen. Ezzel a lila-fehérek bejutottak a január 30-án sorra kerülő debreceni fináléba.
A labdarúgó Arany Ászok Terembajnokság első selejtezőnapján, Nyíregyházán léptek pályára a csapatok. Az első mérkőzésen a házigazda nyírségiek az "ősi ellenség" Diósgyőrt fogadták. ("Természetesen" a két szurkolótábor már a rendezvény kezdete előtt megtalálta egymást a sportcsarnok közelében és kettejük randevújának a rendőrök vetettek véget.)

A szurkolók "háborúztak, a csapatok játszottak

A pályán aztán a vendégek szereztek vezetést, de nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak. A második félidőben a diósgyőriek egy perc alatt kétszer is eredményesek voltak és a Détári-csapat hiába támadott többet, mezőnyfölénye ellenére is csak a szépítésre futotta. A csoport második mérkőzése is balhéval indult, miután a diósgyőri és az újpesti tábor tagjai a szópárbajt "petárdapárbajjal" fokozta.

A meccs elején aztán a miskolciak egy perc alatt kétgólos előnybe kerültek, melyet a fővárosiak a második félidő elején kiegyenlítettek. A meccs hajrájára ismét a diósgyőri csapat került előnybe, a lilák azonban Rajczi révén megmentették az egy pontot.

Az Újpest-Nyíregyháza találkozónak, úgy állhattak neki a csapatok, hogy a budapestiek már döntetlennel is csoportelsők, míg a hazaiak csak győzelemmel léphettek tovább. Ennek ellenére szinte végig az Újpest volt az aktívabb, sorra szerezte góljait, így kiütéses győzelemmel nyerte a csoportját.

Magabiztos Videoton

A B-csoport első meccsén is két első osztályú együttes mérkőzött meg egymással. Itt is 1-1-re állt a félidőben a találkozó, a folytatásban aztán a Fehérvár magabiztosan gyűrte le ellenfelét és szerezte meg a győzelmet.

A következő mérkőzésen a Békéscsaba és a másodosztályú játékosokból összeállított Kelet válogatottja mérkőzött meg egymással. Az osztálykülönbség azonban nem látszott, hiszen az alsóbb osztályú Dream Team egy gólokban gazdag mérkőzésen magabiztosan győzte le a csabaiakat. A csoport "döntőjében" aztán a székesfehérváriak könnyedén, három góllal verték az Urbán Flórián által dirigált NB II-es alakulatot.

Az első elődöntőben az Újpest hiába vezetett a találkozó hajrájáig két góllal is, a másodosztályú válogatott egyenlített, így a rávezetéses szétlövéssel döntöttek a továbbjutásról. Az első négy párban mindkét csapat egy-egy alkalommal hibázott, majd az ötödik párban az újpesti kapus bravúrral védett, így a lila-fehérek jutottak a döntőbe. A másik ágon a Diósgyőr már két góllal is vezetett, de a Csertői-csapat előbb egyenlített, majd az utolsó percben Tóth Balázs révén megszerezte a győztes gólt is.

Újpesti siker

A döntőben a piros-kékek szereztek vezetést, majd a lila-fehérek fordítani tudtak, és kétgólos előnybe kerültek. A fehérváriak mindent megtett az egyenlítésért, de hiába támadhatott az utolsó percben emberelőnyben, csak szépítésre futotta. Így az Újpest került a debreceni döntőbe. A Videotont az vigasztalhatja, hogy legjobb másodikként még ők is ott lehetnek a három hét múlva esedékes fináléban.

Eredmények:
A-csoport:
Nyíregyháza-Diósgyőr 2-3
Diósgyőr-Újpest 3-3
Újpest-Nyíregyháza 5-0

B-csoport
Fehérvár-Békéscsaba 4-1
Békéscsaba-Kelet válogatottja 2-5
Kelet válogatottja-Fehérvár 0-3

Elődöntő:
Újpest-NB I/B Kelet válogatottja 2-2 (1-0) - büntetőkkel 6-5
g: Rajczi (6.), Kovács (16.), illetve Remili (20.), Kiss K. (22.)

Fehérvár-Diósgyőr 4-3 (1-3)
g: Tóth (3., 24.), Szabó (21.), Hercegfalvi (23.), illetve Polyák (5.), Tisza (9., 12.)

Döntő:
Újpest-Fehérvár 3-2 (1-1)
g: Erős (4.), Polonkai (15.), Kovács (16.), illetve Tóth (3.), Györök (19.)