Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Huszonhárom gól két futballcsapat három meccsén

2005.01.14. 11:55
Az Olasz Kupa negyeddöntőinek szenzációja a bajnoki listavezető Juventus kiesése volt, de az Udinese-Lecce párharc dőlt el a legizgalmasabban. Az udineiek az utolsó négy percben lőtt két góljukkal jutottak tovább, igaz a Lecce nyert 4-3-ra. A két csapat ebben a szezonban harmadszor találkozott és játszott sokgólos meccset: összesen huszonháromszor találtak be játékosaik a kapukba.
Csütörtökön lejátszották az Olasz Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit. A szenzációt természetesen a bajnoki listavezető Juventus kiesése jelentette, a torinóiakat ráadásul a bajnokságban utolsó helyen álló, gyengécske Atalanta búcsúztatta. Az első meccset otthonukban 2-1-re nyerték meg a bergamóiak, a visszavágó 3-3 lett.

Lazzari öt góllal verte ki a Juvét
A Juventus 5-4-es összesítéssel búcsúzott a bajnokságban utolsó helyen álló Atalanta ellen az Olasz Kupából, és egy bergamói játékos nevét mindenki másénál jobban megjegyezhették a torinóiak: Andrea Lazzari lőtte a két meccsen csapata összes gólját. A novemberi első találkozón kétszer volt eredményes, majd a visszavágón mesterhármast ért el a Juve stadionjában. A húszéves támadó ezzel természetesen vezeti a kupa góllövőlistáját is, hét meccsen kilenc góllal.

Ennél is izgalmasabban alakult viszont az Udinese-Lecce párosítás, amelyen hét gól született, míg a két találkozójukon összesen tizenhat.

8-8-cal, több idegenben lőtt góllal

Tavaly november 20-án Leccében 5-4-re győztek a vendégek, így a rengeteg idegenben lőtt góljuk miatt szinte mindenki biztosra vette a továbbjutásukat. Csakhogy a csütörtöki visszavágón Di Michele vezető gólja után a Lecce 4-1-re fordított, és vezetett még a 88. percben is. Ekkor már két gól kellett volna az udineieknek, de Iaquinta, majd Di Natale is betalált, így 4-3-as hazai vereségük ellenére ők jutottak a nyolc közé: 8-8-as összesítéssel, több idegenben szerzett találattal.

Úgy tűnik, a Lecce-Udinese párharc ebben a szezonban rengeteg gólt hoz, hiszen a két gárda már november 7-én, a bajnokság tizedik fordulójában is találkozott, és az a meccs is 4-3-ra végződött. Összesen így a három találkozón huszonháromgól esett, amely majdnem nyolcas átlag meccsenként, azt jelenti, hogy átlagosan alig tizennégy percenkét talált be valaki.

Di Natale és Bozsinov a két gólkirály

Sőt, még eggyel több gól is eshetett volna, ha az északiak középcsatára, Di Michele nem véd büntetőt a bajnoki találkozón. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, az Udinese kapusát kiállították, és mivel több cserelehetőségük nem volt, Di Michele állt a háló elé, majd védett remekül.

A három meccs gólkirálya Antonio Di Natale és leccei ellenfele, Valerij Bozsinov lett négy-négy találattal. Di Michele hármat vágott, de Iaquinta, Pinzi, Felipe, Pizarro és Jankulovski is szerzett gólt az udineiek közül. A másik oldalról Bozsinov mellett Vucinic hármat, Bjelanovic, Conan, Dalla Bona és Ledesma egyet-egyet lőtt.

A két csapat következő meccse a bajnokság 20. fordulójában, március 20-án lesz.

Az Udinese-Lecce meccsek jegyzőkönyvei
2004. november 7., a bajnokság 10. fordulója
Lecce-Udinese 3-4 (1-1)
g.: Bozsinov (35., 57.), Vucinic (89.), illetve Pizarro (44.), Di Natale (72.), Pinzi (78.), Jankulovski (92., 11-esből)
2004. november 20, Olasz Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Lecce-Udinese 4-5 (3-2)
g.: Ledesma 11', Dalla Bona 29', Bojinov 31', 67', ill. Felipe 34', Di Michele 45', 78', Di Natale 57', 88'
2004. január 13., Olasz Kupa negyeddöntő-visszavágó
Udinese-Lecce 3-4 (1-1)
g.: Di Michele 7', Iaquinta 88', Di Natale 92', ill. Vucinic 39', 87', Bjelanovic 46', Konan 82'