Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Matthäus magyar állampolgár lenne

2005.01.16. 19:01
A Nemzeti Sportnak adott interjújában személyi változásokat követelt, gyakorlatilag hadat üzent a profifocit irányító labdarúgóligának Peter Pellady, a válogatott mendzsere. Lothar Matthäus egyik magyarországi "szálláscsinálója" és jelenleg is segítője azt mondta, ha az irányításra alkalmatlan vezetők távoznak, egy svájci cég azonnal pénzt hozna. Matthäus pedig akár 2010-ig is szerződést hosszabbítana, valamint állampolgárságot is kérne.
Eljött az a pillanat, amikor a magyar futball újra nyereséges ágazattá tehető, véli a labdarúgó-válogatott menedzsere. A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában Peter Pellady kijelentette, most jelentős pénz ármolhatna a hazai fociba egy "svájci koncepció" révén.

Hiteltelen ligavezetés

A Lothar Matthäus magyarországi szerződtetésében jelentős szerepet játszó üzletember szerint ennek egyetlen feltétele van: távoznia kell a Magyar Labdarúgóliga (MLL) vezetésének. A profifocit irányító szervezet vezetői hiteltelenné váltak és a bajnokságra, valamint a liga vezetőire a teljes csőd kifejezés illik, véli Pellady.

A magyar focit csak hiteles emberek irányíthatják, mondta és az említett, de közelebbről meg nem nevezett svájci cég is csak akkor fektet be, ha Szieben László helyett más vezeti az MLL-t.

Az interjú végén Pellady arra is kitért, hogy Matthäus boldogan dolgozik Magyarországon, és ha a klubokban, valamint a ligában látványos változások történnek, akár 2010-ig is meghosszabbítja az év végén lejáró szerződését. Sőt, a kapitány arra is büszke lenne, ha magyar állampolgárságot is kaphatna, tette hozzá a menedzser.

Mészöly és Matthäus egymásnak esett

Pellady ligalellenes kirohanásának közvetlen előzménye a Lothar Matthäus és Mészöly Kálmán között kialakult nézeteltérés lehet. A korábbi kapitány, a jelenleg az MLL szakmai igazgatójaként dolgozó Mészöly a múlt hétvégi tatai edzőkonferencián semmitmondónak, közhelyesnek nevezte a német szakember évértékelését és nehezményezte azt is, hogy külföldi edző dolgozik a nemzeti csapat élén. Az MTV vasárnap esti sportműsorában 22:50-től leül egymással beszélgetni a két érintett.