Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Figo büntetés nélkül megúszta a durvaságot

2005.01.18. 15:31
Elszakadt César Jimenez térdszalagja Luis Figo szabálytalansága után a vasárnapi Real Madrid-Real Zaragoza spanyol bajnoki labdarúgó mérkőzésen. A vétkes játékos mégis megúszta az ügyet büntetés nélkül. Mivel a bíró szabadrúgást ítélt, a sértett pedig annak ellenére sem tett feljelentést, hogy legalább fél évet kell kihagynia, a spanyol futballszövetség a videófelvételek alapján sem tilthatja el a portugál szélsőt.
A vasárnapi Real Madrid-Real Zaragoza (3-1) spanyol bajnoki futballmeccsen egy kemény becsúszással sérülést okozott Luis Figo, a madridiak sztárja: César Jimeneznek hat-nyolc hónapot kell kihagynia. A portugál támadó viszont még csak sárgalapot sem kapott, a játékvezető mindössze egy szabadrúgást ítélt meg a Zaragozának.

Legalább hat hónapig gyógyul César

César keresztszalag-szakadást szenvedett a térdében, így több mint fél évig nem játszhat. Mivel a bíró a pályán észrevette és szankcionálta a durva belépőt, Figo ellen a Spanyol Labdarúgó Szövetség csak akkor indíthat eljárást, ha azt külön a sértett vagy a klubja kérvényezi. A Zaragoza részéről viszont már jelezték, nem jelentik föl a harminckét éves szélsőt, és César sem akarja az eltiltását-értesült a Marca című madridi napilap.

A Zaragoza játékosai megegyeznek abban, hogy Figo szabálytalansága kifejezetten kemény, sőt durva volt, legalább lapot érdemelt volna, de nem minősítették szándékosnak, így ők sem indítanának eljárást. A Real-győzelem után egyébként Figo is azt nyilatkozta, nem akarta megrúgni ellenfelét, majd kedden telefonon kért bocsánatot tettéért.

Csak a bírót büntethetik

A mérkőzésről készült videófelvétel alapján így csak a játékvezetőt marasztalhatja el a szövetség, aki még csak sárgalapot sem adott Figónak.