György
14 °C
24 °C

Csalással vádolnak egy német játékvezetőt

2005.01.23. 16:20
A Német Labdarúgó-szövetség(DFB) azonnali hatállyal eltávolította a játékvezetői keretből Robert Hoyzert, mert szándékosan sújtotta ítéleteivel egy augusztusi kupameccsen a Hamburgot. A Hamburg 4-2-es vereséget szenvedett a harmadik ligás Paderborn ellen, és a bíró a kiscsapat sikerére fogadott az egyik irodában, de egyelőre nem tudni mekkora összeggel.
Példátlan botrány van kialakulóban a német futballban - írta a Bild hétvégi számában, ami a lapban még a pénteken induló tavaszi szezon eseményeit is háttérbe szorította.

Kiállítás, tizenegyesek

A Német Labdarúgó-szövetség ugyanis azonnali hatállyal megvált az egyik játékvezetőtől, a huszonöt éves berlini Robert Hoyzerttől, akiről bebizonyosodott, hogy szándékosan sújtotta ítéleteivel egy augusztusi kupameccsen a Hamburgot.

Az első ligás Hamburg a harmadik vonalban szereplő Paderborn otthonában lépett pályára, és 4-2-es vereséget szenvedett. Hoyzer a 37. percben leküldte a pályáról a Hamburg belga légiósát, Mpenzát reklamálásért, és két vitatható tizenegyest is ítélt.

Petryék nem véletlenül nyertek?

A Hamburg vezetői kinyomozták, hogy mindezt azért tette, mert a fogadóirodában a Paderborn sikerére tett fel pénzt - a korábbi válogatot kapus, Petry Zsolt kapusedzőként áll a klub kötelékében -, ám egyelőre azt nem tudni mekkora összeget. A Hamburg akkori edzője, Klaus Toppmüller úgy nyilatkozott közvetlenül a találkozó után a lapnak, hogy először a félidőben gondolt arra, hogy valami nincs rendben a játékvezetővel.

A szövetség vezetői mindenképpen részletesen szeretnék tisztázni az ügyet, és ezek után foganatosítanak még szigorúbb intézkedéseket. A hamburgiak annak örülnének, ha újra részt vehetnének a kupasorozatban.

A játékvezető egyelőre nem kívánta kommentálni az ügyet.

Morenót felmentették

A legutóbi nagy felháborodással járó ügy a legutóbbi világbajnokságon volt, amikor az ecuadori Morenót vádolták meg azzal, hogy nem véletlenül volt képes kifizetni adósságait, és terepjáróját is anak köszönheti, hogy Dél-Koreát segítette az olaszok elleni nyolcaddöntőben. Morenót végül felmentette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.