Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

A Realnak negyvenmilliárd forintja van új játékosokra

2005.01.27. 14:35
Az AS című spanyol lap információi szerint a Real Madrid szerdán megszerezte a brazil Robinhót. A játékos tizennyolcmillió euróba került, de nyárig jelenlegi klubjánál, a Santosnál marad. Az újság a másik madridi sportújsággal, a Marcával együtt biztosra veszi, néhány hónap múlva Robinho honfitársa, az Inter sztárja, Adriano is csatlakozik az egyesülethez. Sőt, még több sztár is várható, mert a Real a nyáron százhatvankilencmillió eurót költhet erősítésekre.
A huszadik század legjobb futballklubjának választott Real Madrid tavaly nevéhez képest rettentő gyenge évet zárt, a bajnokságban mindössze a negyedik lett, és a spanyol kupadöntőt is elveszítette, míg a Bajnokok Ligájától már a negyeddöntőben búcsúzott.

Edzőváltás és újabb sztárigazolások következtek, a kispadra José Antonio Camacho, a pályára Michael Owen és Walter Samuel érkeztek. Az új tréner viszont három hét után felmondott, képtelen volt a fásult sztárokat motiválni. Utódja, a korosztályos csapatoktól felhozott Garcia Remón valamelyest helyrerázta ugyan őket, de decemberben ismét botladozni kezdett a gárda.

Adriano lehet a következő sztárigazolás

Florentino Perez elnök ezért őt is menesztette, és az ötszörös brazil bajnok, hazájában korábban szövetségi kapitány Wanderley Luxemburgót szerződtette. Technikai igazgatónak pedig az olasz edzőlegendát, Arrigo Sacchit nyerte meg, az ő feladata az új játékosok kiválasztása lett. (Első igazolása a dán Thomas Gravesen volt az angol Evertonból.)

Luxemburgóval a bajnokságban eddig mind a négy bajnokiját megnyerte a csapat, kiesett viszont a kupából a másodosztályú Valladolid ellen. Perez azonnal erősítésekkel kezdett flörtölni, klubjához invitálta Adrianót, az Inter brazil klasszisát, aki válaszolt is: "Azt szeretném, ha az elnök úr kérése teljesülne".

Az Inter titkolni akarja a transzfert

Ezt követően viszont már Perez, Adriano, az Inter elnöke, Giacinto Facchetti és edzője, Roberto Mancini is igyekezett menteni a menthetőt, mindannyian cáfolták, hogy a csatár a Realhoz tartana. Adriano kijelentette, maradni akar, a madridiak pedig tagadták, hogy felvették volna a kapcsolatot az Interrel, illetve a játékos ügynökével.

A történet így véget is ért volna, csakhogy a két madridi sportnapilap, a Marca és az AS is úgy értesült, Adriano tényleg a Real Madridhoz tart.

Az AS úgy tudja, titokban már tárgyalt egymással a két klub, de az olaszok elnöke, Facchetti semmiképp sem szeretné, ha nyilvánosságra kerülne az ügy, ezért kérte Perezéket, hogy minél erősebben cáfolják az Adriano-üzletet. A lap továbbá utal arra is, hogy két éve, amikor David Beckhamet szerződtették, a Manchester United akarta a lehető legtovább titkolni a középpályás átigazolását, és a klubok közötti jó viszony megtartasa érdekében a Real akkor is az utolsó pillanatig tagadta a szupersztár érkezését.

"Perez született győztes"

A Marcában viszont Emilio Butragueno, a Real egykori játékosa, napjainkban alelnöke, úgy nyilatkozott, "Perez született győztes az átigazolásokban is", és elárulta, "a Real a nyáron százhatvankilencmillió eurót költhet új játékosokra". Ez az összeg 41,5 milliárd forintnak felel meg.

Arról, hogy kiktől válnak meg, nem beszélt, mint ahogy a kiszemeltekről sem, de az AS szerint az első erősítés a brazil Robinho, akit szerdán szerzett meg a Real. A huszonegy éves brazil tizennyolcmillió euróba került, de júliusig még jelenlegi klubjánál, a Santosnál marad.

Butragueno szavai egyébként egybevágnak Arrigo Sacchi korábbi nyilatkozatával is. A Milan volt sikeredzője érkezésekor kijelentette, ha győzni akarnak, a világ legjobbjait kell megszerezniük, ő például kivásárolná élő szerződéséből a Barcelona sztárját, Ronaldinhót is, aki százötvenmillió euróba (harminchatmillió forint) kerül.