József, Bánk
-6 °C
0 °C

Az Arsenal a Manchester, Gera Király ellen készül

2005.01.31. 14:14
Az angol labdarúgó bajnokság hétközi fordulójában rendezik az Arsenal-Manchester United rangadót, míg Gera Zoltán és a West Bromwich a Király Gáborral felálló Crystal Palace-t fogadja.
Októberben a Manchester United szakította meg az Arsenal angol rekordot jelentő negyvenkilenc meccses veretlenségi sorozatát. A hétközi - egyébként huszonötödik fordulóban - rendezik a nagy viharokat kiváltó összecsapás "visszavágóját". A két gárda szakvezetője, a manchesteri Sir Alex Ferguson és az "Ágyúsokat" dirigáló Arsene Wenger már korábban sem kedvelte egymást, az idei szezonban azonban még jobban kiéleződött kettejük csatája.

A Chelsea tehet mindenről

Az egyre durvább beszólogatás minden bizonnyal arra vezethető vissza, hogy amíg az elmúlt években a két csapat vívott ádáz csatát a bajnoki címért, addig idén már a szezon felénél úgy tűnik, senki nem állíthatja meg a Chelsea-t. Az októberi meccs után Fergusont állítólag egy pizzával fejbe dobták az öltözőfolyosón, majd napokig egymást szidta, kritizálta a skót és a francia mester.

Január elején ismét fellángolt a nagy ellentét, azonban több helyről - többek között a rendőrség részéről is - önmérsékletre szólították fel a feleket. A Highbury-stadionban egyébként 180 rendfenntartó teljesít majd szolgálatot, kétszer annyi, mint egy átlagos bajnokin. Wenger egyébként nem érti a felhajtást, hiszen szerinte az övék a legsportszerűbb csapat és ők csak tiszta eszközökkel játszanak.

Gera kontra Király

Magyar szempontból sokkal fontosabb találkozót rendeznek Birminghamben, ahol a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion a Király Gábort a kapujában tudó Crystal Palace-t fogadja. Az "odavágón" a londoni együttes nyert simán 3-0-ra, és a hazaiak számára nem csak a visszavágás miatt létfontosságú a győzelem, hiszen a Palace jelenleg öt ponttal áll a legutolsó helyezett WBA előtt. Egy újabb vereség után Geráéknak roppant nehéz lenne a bennmaradás kiharcolása.

A kapus Fülöp Mártont is a keretében tudó Tottenham Hotpsur a Bolton Wanderers vendége lesz. A toronymagasan éllovas Chelsea szerdán a kiesés ellen küzdő Blackburn Rovers otthonába látogat, s a papírforma alapján nem okozhat számára gondot a három pont begyűjtése.

A 25. forduló programja:
kedd:
Portsmouth-Middlesbrough 20:45 ó
West Bromwich Albion-Crystal Palace 20:45 ó
Arsenal-Manchester United 21 ó
Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 21 ó
Charlton Athletic-Liverpool 21 ó

szerda:
Birmingham City-Southampton 20:45 ó
Fulham-Aston Villa 20:45 ó
Manchester City-Newcastle United 20:45 ó
Blackburn Rovers-Chelsea 21 ó
Everton-Norwich City 21 ó