Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Matthäus csalódott

2005.02.10. 11:14
Elégedetlen volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Wales ellen 2-0-ra elveszített szerdai barátságos mérkőzés után. Lothar Mattäus ezúttal nem dicsért és nem keresett magyarázatot.
Idei második meccsén is vereséget szenvedett szerdán a magyar labdarúgó-válogatott Wales vendégeként. Azonban egy héttel ezelőtt, Szaúd-Arábia ellen Szűcs Lajos védései mentették meg a csapatot, Cardiffban a nemzeti együttes elsőszámú kapusa, Király Gábor két hibája nagy szerepet játszott abban, hogy a legjobbjaik nélkül felálló walesiek 2-0-ra nyerték a barátságos összecsapást.

Nincsenek kifogások

A szövetségi kapitány, Lothar Matthäus elégedetlen volt csapata teljesítményével. "Csalódottá tett az összecsapás. Mondhatnám, hogy egyes játékosaim erőnléte nem tökéletes, és azt is tudom, hogy nincsenek még csúcsformában, ám ez nem lehet mentség. A jó eredmény megszerzése fontos lett volna számunkra, főleg lélektani okokból" - nyilatkozta a német szakember a szövetség honlapján, utalva a bolgárok elleni, márciusi világbajnoki selejtezőre.

A magyar együttes a kilencven perc során csak elvétve jutott el a hazaiak kapujáig, így érthető a korábbi aranylabdás elégedetlensége. Az már a mérkőzés előtt kétségeket ébresztett, hogy a Matthäus ugyan a Bulgária elleni sorsdöntőnek mondott mérkőzés jegyében küldte pályára csapatát, ennek ellenére végig játszott Gera Zoltán, aki nem lehet majd ott Hriszto Sztojcskov gárdája ellen.

Wales sztárok nélkül, újoncokkal

A walesiek szakvezetője, John Toshack - aki ezen az összecsapáson debütált a nemzeti csapat élén - boldogabb volt: "Az eredmény ezúttal nem volt igazán fontos, inkább az önbizalom megszerzése volt a célunk. Persze azért örülök, hogy így alakult, és nyertünk. Az újoncok, fiatal játékosaim jó benyomást tettek rám és ez bíztató a folytatást illetően."

Hazaiak úgyis könnyen győzték le a mieinket, hogy legjobbjaikat - Ryan Giggs, John Hartson, Robbie Savage - nélkülözték és több angol harmad-, illetve negyed osztályban szereplő focista mellett több újoncokat is aavattak.

Jegyzőkönyv:
Wales-Magyarország 2-0 (0-0)
Millennium-stadion (Cardiff), 16 662 néző, v.: Richmond (skót)
Wales: Coyne - Edwards (Weston, 50.), Ricketts, Gabbidon, Page - Partridge (Collins, 65.), Fletcher, Robinson (S. Roberts, 92.), Davies - Bellamy, Earnshaw (Roberts, 75.)
Magyarország: Király Gábor - Juhász Roland, Dragóner Attila, Gyepes Gábor (Vincze Ottó, 81.) - Bodnár László, Korsós György (Rósa Dénes, 65.), Lipcsei Péter (Kovács Péter, 68.), Hajnal Tamás (Leandro, 58.), Huszti Szabolcs - Gera Zoltán - Torghelle Sándor (Kenesei Krisztián, 81.)
gólszerző: Bellamy (64., 80.)
sárga lap: Dragóner (56.)