Ágnes
-1 °C
2 °C

Gera edzője kiakadt Matthäusra

2005.02.11. 10:43
A West Bromwich Albion menedzsere, Bryan Robson mérges lett Lothar Matthäusra, amiért a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya kilencven percen keresztül játszatta Gera Zoltánt a Wales elleni szerdai válogatott mérkőzésen. A WBA edzője állítja, a német megígérte neki, a támadó csak egy félidőt lesz a pályán Cardiffban.
A labdarúgó-válogatott idei második meccsét játszotta szerdán Wales vendégeként és Lothar Matthäus elképzeléseit több ponton is bírálat érte. Az egyik az volt, hogy a szövetségi kapitány mindenképpen játszatni akarta a csapatkapitány Gera Zoltánt, annak ellenére, hogy a West Bromwich Albion játékosa sárgalapjai miatt nem léphet pályára a március 30-i, bolgárok elleni sorsdöntőnek mondott világbajnoki selejtezőn. Noha logikusabbnak tűnt volna Gera helyett posztján más játékost kipróbálni, Matthäus azt mondta, ő a cardiffi meccsen is nyerni akar, így a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar futballistára is számít.

Felrúgott megállapodás

Az angol bajnokságban a kisesés ellen harcoló WBA támadója kezdett is a legjobbjait nélkülöző Wales ellen, sőt, végig is játszotta a meccset.

Klubedzője, a korábbi angol játékos legenda, Bryan Robson azonban dühös lett német kollégájára, amiért felrúgta kettejük megállapodását.

Már azt sem értette, Gera miért utazik

"Tudni akarom, hogy Zoltán miért játszott kilencven percen keresztül, miközben megmondtam neki (Matthäusnak), hogy az elmúlt héten három meccset játszott és kicsit fáradt" - kelt ki a SkySports internetes kiadásán Robson. Az angol már azt sem értette, Gerának miért kellett a szombati bajnoki után vasárnap egy edzésért Budapestre utaznia, hogy alig később visszautazzon a szigetországba és ezért fel is hívta a magyarok kapitányát. "Lothar azt mondta, Zoltán a csapat kapitánya és ott kell lennie, hogy a többi játékossal együtt jelentkezzen."

"Nagyon ingerült leszek"

Robson nem titkolta dühét: "Ilyenkor nagyon ingerült leszek, klubedzőként elbeszélgetek egy válogatott szakvezetővel, aki megígéri, hogy csak egy félidőt játszik a futballistánk. Ha megállapodok valamiben, azt várom, hogy a másik fél is megtartsa azt."