Csúnyán átverték az Arsenal sztárját

2005.02.11. 11:47
Az Arsenal fiatal spanyol játékosát a Real Madrid sportigazgatójának kiadva hívta fel egy spanyol rádiós. Reyes panaszkodott jelenlegi csapattársaira és azt mondta, minden álma, hogy a királyi gárdában játsszon.
Tavaly, idény közben Sevillából került Angliába, az Arsenalba a spanyol labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, José Antonio Reyes. A tizenhétmillió fontért igazolt csatár jól kezdett új csapatában, a mostani szezon elején is meggyőzően teljesített, de aztán kissé visszaesett és az utóbbi időben arról cikkeztek, a huszonegy éves futballistának honvágya van.

Az ismét nagy igazolásokra készülő Real Madriddal is hírbe hozták Reyest, aki azonban a héten is cáfolta, hogy Londonból visszatérne hazájába.

A spanyol Cadena Cope rádióállomás azonban kihúzta a fiatal támadóból, hogy valójában mit gondol jelenlegi helyzetéről. Az egyik műsorvezető felhívta Reyest és magát a Real Madrid sportigazgatójának, Emilio Butraguenónak adta ki. A futballistából persze kifakadt, hogy nem érzi magát jól Angliában.

Rossz emberek az Arsenal öltözőjében

"Bárcsak a Realban játszhatnék. Remélhetőleg ez így is lesz. Szeretem, ahogy a Madrid futballozik" - áradozott. Folytatta azzal, miért örül az érdeklődésnek: "Nem vagyok boldog azzal, ahogy itt mennek a dolgok. Ha nem megyek Madridba, tovább kell játszanom néhány rossz emberrel. Biztos vagyok, hogy ilyenek nincsenek a Real öltözőjében."

Azt is elmondta az ál-Butraguenónak, hogy gyerekkora óta az álma, hogy a fővárosi csapatnál játsszon.

Butragueno: Szégyen

A megszemélyesített sportigazgató nagyon kikelt az eset miatt. "Ez szégyen, ennek nincs semmi alapja" - mondta Butragueno, aki szerint tiszteletben kell tartaniuk, hogy Reyes Arsenal-játékos.

Háromezer font a négerező kapitánynak
Az ősz egyik sokat idézett futballbotránya volt Reyes válogatottbeli edzője, Luis Aragones rasszista megnyilvánulása. A szövetségi kapitány a novemberi edzőtáborban éppen az Arsenal játékosát akarta jobb teljesítményre sarkallni ezzel a mondattal: "Csak a saját játékodra figyelj! Mondd meg annak a hülye négernek, hogy jobb vagy, mint ő!" Utalt ezzel Reyes londoni világklasszis csatártársára, Thierry Henry-ra. A hatvanhat éves szakember azzal védekezett, hogy csupán feltüzelni akarta ily módon játékosát, később azonban természetesen elismerte vétkét és nyilvánosan is elnézést kért. A spanyol szövetség eljárást indított ellene, csütörtökön pedig egy spanyol bíróság háromezer euró pénzbírságra ítélte őt.


  • Tippek
  • Hírek