Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Az FTC középpályását akarja a skót Rangers

2005.02.14. 11:51
A válogatott Huszti Szabolcsot a világhírű Rangers igazolná le, írta a skót Sunday Herald. A listavezető Ferencváros középpályását azonban védőnek szeretné Alex McLeish menedzser.
Huszti Szabolcs a tavalyi bajnokságban még a Ferencváros kölcsönjátékosaként a Sopron színeiben alkotott maradandót, aminek következtében azonnal visszahívta őt a Fradi. Nem mellékesen meghatározó futballista lett a Lothar Matthäus által irányított válogatottnak is - vagyis túlzás nélkül állítható, alig fél év alatt keresett futballista lett.

A baloldali középpályás szerződése idén nyáron jár le a zöld-fehéreknél, és már többször is hangoztatta, nem szeretné meghosszabbítani, inkább külföldön folytatná pályafutását.

Gera csapatának drága volt

Sokáig úgy tűnt, a West Bromwich Albion - a volt fradista Gera jelenlegi klubja - lehet a következő állomás, azonban a birminghamiak sokallták az FTC által kért egymillió fontos árat. A Sunday Herald című napilap értesülései szerint azonban lehet, hogy mégis Nagy Britanniában, egészen pontosan Skóciában folytatja a ballábas játékos.

A tavaly augusztusban, éppen a skótok elleni barátságos találkozón - melyen két gólt is szerzett - mutatott játéka után ugyanis felkeltette a Rangers vezetőinek érdeklődését. A klub vezetése a nyártól számítana Husztira, akit a Liverpooltól kölcsönkapott Gregory Vignal helyére néztek ki. Vignal nem akarja elfogadni a Rangers által ajánlott szerződést, és nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró kölcsönszerződését.

Gera csapatának drága volt

Alex McLeish edző szerint azonban Huszti hosszú távú megoldás lenne a balhátvéd posztjára. A pénz ez esetben nem jelenhet különösebb akadály, hiszen Husztinak a nyáron lejár a szerződése, ingyen igazolható. Mivel azonban még nincs huszonhárom éves, a Fradi kapna érte bizonyos kompenzációs díjat, ami viszont közel sem lenne egymillió font.

A játékos a lapnak nyilatkozva elmondta, hallott az érdeklődésről és szívesen is menne, hiszen Angliában szeretne játszani. "Szeretem Skóciát, hiszen két gól lőttem ott, és úgy érzem az angol játékstílus feküdne nekem a legjobban" - nyilatkozta a játékos.

A lap ugyancsak megszólaltatta László Csabát, a zöld-fehérek edzőjét, a válogatott másodedzőjét, aki elmondta, nem lepődött meg azon, hogy ekkora formátumú klub érdeklődik játékosa iránt, hiszen Huszti fiatal, tehetséges, nagy karrier áll előtte.