Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

'Még több Gerát a WBA-ba'

2005.02.15. 13:47
A West Bromwich Albion menedzsere kijelentette: akkor sem hajlandó elengedni csapatából Gera Zoltánt, ha a birminghami együttes kiesik az angol első osztályból. Bryan Robson szerint a csapatába még több Gera kellene.
Az angol Premier League utolsó helyén szerénykedik az újonc West Bromwich Albion, amely egyre elkeseredettebb harcot vív a kiesés elkerüléséért. A birminghami egylet mindössze két meccset tudott megnyerni az eddigi huszonhat fordulóban, azonban mindkettőben főszerepet játszott Gera Zoltán.

Összekaptak Gerán

A válogatott támadó négy gólt jegyez ebben a bajnokságban és azon kevesek közé tartozik, akik idén be tudtak találni a Chelsea kapujába. (Összesen nyolc gólt kapott eddig Petr Chech kapus.)

A múlt héten összeveszett a játékoson a válogatott szövetségi kapitánya és klubmenedzsere: Bryan Robson dühös lett Lothar Matthäusra, mert szerinte a német szakember korábbi megállapodásuk ellenére játszatta végig a támadót a Wales elleni szerdai barátságos találkozón. Az egykori angol játékoslegenda továbbment és azt mondta, legközelebb százszor is meggondolja, hogy elengedi-e a nemzeti csapathoz Gerát.

Senki nem megy sehova

Robson most üzent azoknak is, akik esetleg szemet vetnének focistájára, arra számítva, hogy a szezon végén a WBA kiesik. "Senki nem megy el a csapatból, amíg én arra nem mondok igent. Egyetlen játékosnak sincs lelépési lehetősége abban az esetben, ha a csapat nem marad bent" - fogalmazott a Premier League hivatalos honlapján. El is árulta, miért: "Azt akarom, hogy még több Gera Zoltán játsszon a csapatomban."

Nagyszerű profi és nem iszik

A menedzser garantálta a szurkolóknak, hogy a magyar játékos a következő idényben is a WBA-t erősíti majd. Dicsérte is a támadót, aki szerinte a válogatott meccs után még maga alatt volt, "de nagyszerű profi és mindig képes jó formába lendülni. Ha ilyen játékosaid vannak, tudod, nem kell aggódnod miattuk. Imád futballozni és ez látszik is rajta. Nem fogyaszt alkoholt és jó dolgokat tesz."