Emma
9 °C
26 °C

Jogos volt Bodnár második 250 milliós kifizetése is

2005.02.18. 17:46
A Szaknévsor első embere pénteki sajtótájékoztatóján tényekkel tisztázta magát azon vádak alól, mely szerint a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának átadott 4 %-os Futball Duó Kft.-beli részesedéséért kétszer fizettek ki számára 250 millió forintot. Ugyanakkor magát a Ligát egy teljesen feleslege szervezetnek tartja, mely a csapatok pénzét költi eltúlzott szervezeti felépítés miatt.
A HTD Kft-t vezető Bodnár György szerint jogos volt az igénye, amely révén szerződésszegés miatt 250 millió forinthoz jutott a Magyar Labdarúgó Ligától. Ezt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette ki az üzletember, aki ezúttal a Ligák Ligája Kft. ügyvezető igazgatójának nevezte magát.

A sajtótájékoztatón megjelent Szieben László ligaelnök által is hitelesnek tartott szerződések, iratok bemutatása alapján a Szaknévsor kétszer 10 másodperces reklámjait minden MLSZ és/vagy MLL-hez tartozó csapat által rendezett mérkőzés előtt és után le kell vetíteni, illetve a 24 percesnél hosszabb összefoglalók (legyen az BLASZ II vagy válogatott) esetében, a kezdés előtt és a lefújás után.

Az RTL hibázott a magyar-brazil előtt

Tavaly a magyar-brazil válogatott találkozón ez elmaradt, ezért Bodnár levélben figyelmeztette a közvetítő RTL Klubot. Erre a felszólításra a kereskedelmi csatorna nem is reagált. A második felszólító levél után pedig azt a választ adta a csatorna, hogy nem tudott a kitételről. Ezzel szemben Bodnár megmutatta a szerződéseket, melyeken jól látható az RTL képviselőjének aláírása is.

"Az RTL azt állítja, nem tudott a szaknévsoros kitételről, pedig kérésükre még azt is elfogadtam, hogy ők döntsék el, mikor sugározzák a mi reklámunkat. Nem ragaszkodtam az eredetileg meghatározott helyekhez, így az RTL még plusz szponzorokat is szerezhetett" - mondta Bodnár.

Eladom, visszaveszem, eladom

Tavaly tavasszal a Győr-Bayern München találkozó során megismétlődött a mulasztás, ezért következett a szankciónak is felfogható negyedmilliárdos követelés. Bodnár ugyanis fenntartotta azt a jogot, hogy él a 36 százalékos üzletrész visszavásárlásának opciójával, ha vele szemben szerződést szegnek, s ez meg is történt, így egy forintért visszavásárolta tulajdonrészét. Ezt vette meg mégegyszer 250 millióért a Liga.

A HTD Kft. négy évvel ezelőtt a 40 százalékos üzletrészéből átadott 36 százalékot jelképes egyforintos vételárért az MLSZ-nek. Bodnárnak még maradt 4 százaléknyi üzletrésze, amelyet a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tavaly év elején megvásárolt 250 millió forintért. (Bodnár a sajtótájékoztatón jelezte, ezt bármikor hajlandó visszavásárolni ugyanennyiért, mert véleménye szerint lehet nyereséget termelni a magyar fociból.)

Jobb lenne, ha megszűnne az MHLL

Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke nem cáfolta a jogos követelést, azt viszont igen, hogy kétszer fizettek volna a csapatok pénzén ugyanazért az áruért. Bodnár György úgy véli, a közvetítések ügyében az is probléma, hogy elhibázott, túlbonyolított a magyar labdarúgás szerkezeti felépítése.

"A FIFA 204 tagszervezetéből csak Magyarországon létezik két alszövetség, vagyis profi és amatőr. Ráadásul tovább rontja a helyzetet a hivatásos labdarúgó liga létezése, ha egyáltalán létezik. Sajnálatos, hogy az MHLL százszázalékos tulajdonrésszel bír a Profi Liga Kft-ben és a Liga Marketingben. Szerintem jobb lenne, ha megszűnne az MHLL" - szögezte le a HTD Kft. ügyvezetője.

Beszáll, ha tisztán lát

Hozzátette: tízmillióktól esnek el a csapatok az eltúlzott szervezeti felépítés miatt. Elmondása szerint a klubok tartják el a profi ligát, miközben éppen emiatt is büntetésben és bírságokban "részesülnek".

Bodnár továbbra sem mondott le arról, hogy részese legyen a magyar futball mindennapjainak, ezért mecénásként támogatni kívánja a diósgyőrieket, ha tisztán látná a viszonyokat és a Ligába bejutó pénz útját. Cserébe ő képviselné a klubot a ligatanácsban, így véleményét ott is hangoztathatná.

20%
5999 Ft
4800 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft