Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Magyarországon keres tehetségeket a Milan

2005.03.10. 14:25
A hatszoros BL és BEK-győztes A.C. Milan Magyarországon is elindítja tehetségkutató sporttáborát.
"Nem beszélek jól magyarul, pedig magyar a barátnőm" - mondta Daniele Massaro, az A.C. Milan egykori labdarúgója azon a sajtótájékoztatón, melyet az olasz klub tartott Budapesten. Az apropót az adta, hogy a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb labdarúgóklubja nyári sporttábort indít a magyar fővárosban.

Venezuela, Ázsia, Magyarország

A Pepsi Milan Junior Camp elnevezés kétszer ötnapos programsorozaton százötven-százötven, hat-tizenhat éves ifjú vehet részt, az egyhetes (július 18-22., 25-29.) turnus ötvenötezer, míg a kéthetes (július 18-29.) kilencvenkétezer forintba kerül. Ezért a gyerekek a naponta reggel kilenctől délután fél ötig tartó gyakorlások mellett - melynek helyszíne a Láng Vasas sportpályája - két garnitúra mezt és nadrágot, két sportzoknit, hátizsákot és a tábor elvégzését bizonyító igazolványt kapnak.

Massaro elmondása szerint Kelet-Európában ez az első táboruk, noha már a világ számtalan pontján, Venezuelától Ázsiáig kerestek így tehetségeget. "Azért nyitunk Magyarország felé, mert önöknél nagy tradíciója van a labdarúgásnak, és számtalan világsztárt adtak a töreténelem során, elég csak Puskás, vagy Détári nevét említeni" - mondta a világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes játékos. A szervezők hangsúlyozták, a táborba bárki, a sportágat még kevésbé ismerők is jelentkezhetnek.

Détári sztárokat vár

A sajtótájékoztatón jelen volt Détári Lajos is, aki több olasz együttesben is szerepelt. A volt világválogatott játékos megköszönte a lehetőséget, hogy részt vehet egy olyan kezdeményezésben, amely hatalmas lehetőség a magyar gyerekek előtt. Détári bízik benne, hogy a tábort népszerűsítve, a sztárklub jelenlegi keretéből is ellátogat majd egy-két klasszis Budapestre.

A foglalkozásokat az A.C. Milan ifjúsági edzői vezetik. A legtehetségesebbnek vélt négy gyermek pedig meghívást kap a milánói San Siro Stadionba, a következő szezon egyik rangadójára, valamint játszhatnak a Milan egyik utánpótlás csapata elleni mérkőzésen.

Jelemntkezés:
Tensy Holiday
Budapest, II. Komjádi Béla u. 1.
tel: 345-15-89, 345-15-88, 345-15-888
fax: 345-15-66

Láng Sporttelep
Budapest, XIII. Rozsnyai u. 4.
tel/fax: 348-75-99