Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Nem született hazai győzelem az UEFA-kupában

2005.03.11. 09:25
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágói után csütörtökön az UEFA-kupában még érdekelt csapatok léptek pályára, a sorozat ugyanezen szakaszában, igaz még csak az első meccsen. A játéknap érdekessége, hogy a hét találkozóból egyetlenegy pályán sem született hazai győzelem. Otthonában kapott ki az angol Middlesborough és az ukrán Sahtar Donyeck is.
Az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek első találkozói közül az egyik legnagyobb meglepetés Middlesbroughban született, ahol a vendég Sporting Lisboa bő egyórányi játék után már három góllal is vezetett. A hazaiaknak végül az utolsó bő tízpercben sikerült két gólt szerezniük, így nem tűnik számukra reménytelennek a visszavágó.

Sokkal jobban szerepelt a mezőny másik angol csapata, a Newcastle, igaz az Olimpiakosz elleni görögországi meccsnek egy spanyol, a játékvezető Ibanez volt a főszereplője. Az első félidőben két tizenegyes (egy ide-egy oda) és két kiállítás (mindkettő a hazaiaktól) fűződik a nevéhez, így a hazai szurkolók nem zárták a szívükbe. Az angolok végül magabiztos kétgólos győzelmet (3-1) arattak, már az első találkozón eldöntve a továbbjutás kérdését.

Szintén két góllal bizonyult jobbnak vendéglátójánál a holland Alkmaar együttese (3-1), amely az előző fordulóban a német Schalke együttesét búcsúztó Sahtar Donyecket győzte le. Az ukrán együttes ezúttal hiába játszott szinte végig fölényben, a hollandok gyors kontráiknak köszönhetően háromszor is betaláltak, így roppant jó előjelekkel várhatják az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

A negyedik idegenbeli győzelmet az Auxerre aratta, amely a sorsolásnak köszönhetően egy másik francia együttes, a Lille otthonában nyert egy góllal. A Sevilla hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Parma ellenében, és ugyancsak nem bírt egymással az Austria és a Real Zaragoza. Belgrádban hiába vezetett sokáig a CSZKA, a hazaiak Tomic tizenegyesével otthon tartották legalább az egyik pontot.

A Steaua Bucuresti-Villarreal mérkőzést az erős havazás miatt március 16-ára halasztották.

UEFA Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Middlesbrough (angol)-Sporting Lisboa (portugál) 2-3 (0-0)
gól: Job (79.), Riggott (86.), illetve Barbosa (49.), Liedson (53.), Douala (65.)

Sevilla (spanyol)-AC Parma (olasz) 0-0

Partizan Beograd (szerb-montenegrói)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-1 (0-1)
gól:Tomic (83., 11-esből), illetve Aldonyin (18.)

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Newcastle United (angol) 1-3 (1-2)
gól: Djordjevic (15., 11-esből), illetve Shearer (12., 11-esből), Robert (34.), Kluivert (69.) piros lap: Georgatosz (11., Olympiakosz Pireusz), Kosztulasz (42., Olympiakosz Pireusz)

Sahtar Doneck (ukrán)-AZ Alkmaar (holland) 1-3 (1-1)
gól: Matuzalem (45.), illetve Nelisse (27.), Mathijsen (51.), Perez (93., 11-esből)

Austria Wien (osztrák)-Real Zaragoza (spanyol) 1-1 (1-0)
gól: Rushfeldt (32.), illetve Savio (74.)

Lille (francia)-AJ Auxerre (francia) 0-1 (0-1)
gól: Akale (45.)