Ágnes
-1 °C
2 °C

A Real Madridnál még mindig bíznak a sikerben

2005.03.19. 11:11
Tíz fordulóval a spanyol labdarúgó bajnokság vége előtt nagyon úgy tűnik, hogy a Real Madrid a tavalyi sikertelen szezon után idén sem nyer semmit: a Király Kupából, majd a BL-ből is kiesett csapat hátránya tizenegy pont a ligába. Az elnök, Florentino Perez és játékosai viszont még hisznek benne, hogy megnyerhetik a bajnoki címet.
Tíz fordulóval a spanyol labdarúgó bajnokság vége előtt nagyon úgy tűnik, hogy a Real Madrid idén sem nyer semmit. A tavalyi negyedik hely után valószínűleg ismét - hacsak a Barcelona össze nem omlik - csalódnia kell a Santiago Bernabeu-stadion közönségének. A Király Kupától már január 19-én elbúcsúztak, amikor a másodosztályú Valladolid kiejtett őket. A Bajnokok Ligája első kieséses körének Juventus elleni hosszabbításában Zalayeta gólja vetett végett a BL-reményeknek, és egyúttal szinte biztossá tette, hogy idén nem nyer trófeát a fővárosi együttes.

Nem tett jót a cserebere

Az elmúlt fél évre visszatekintve a csapat edzőinek cserélgetése haszontalannak tűnik. Tavaly José Antonio Camacho három hét után mondott fel, a nyolcvanegyszeres spanyol válogatott, a Madriddal játékosként kilencszeres bajnok szakember érezhetett valamit, amikor erre a döntésre jutott, mint mondta: "nem hiszem, hogy képes lennék felrázni a sztárokat". Őt követte a padon az ifiedzőből lett Real- tréner Garcia Remón, ám neki sem volt sok ideje, az új esztendőnek már Wanderley Luxemburgóval vágtak neki.

Annak ellenére, hogy két meghatározó kezdőjátékos is nehezen tudta kiheverni a szilveszter éjszaka fáradalmait - Ronaldo nem bírta az iramot az első edzésen, Beckham pedig késve érkezett - jól kezdődött az év a fehéreknek.

Még a decemberben bombariadó miatt félbeszakadt meccs januárra halaszott, mindössze hétperces találkozóján Zidane tizenegyesével verte a Real Sociedadot az új edzővel felálló együttes.

Jónak ígérkezett az újév, de

Sorra jöttek az eredmények: sorozatban hét bajnoki találkozón maradtak veretlenek, és háromgólos meccsenkénti átlagot produkáltak. Ráadásul ez a huszonegy gól el is oszlott (Ronaldo 5, Owen, Raul 3-3, Zidane 2) a játékosok közt, ami általában azt szokta jelenteni, hogy jól fut a szekér, hisz mindenki betalál. Általában.

A Real mégis megtorpant, és kétszer hagyott veszni három pontot: az Athletic Bilbao (0-2), illetve a Deportivo (szintén 0-2) ellen. A rosszul sikerült meccseket csak tetézte a Valencia elleni 1-1 és a legutóbbi, a Getafe otthonában szenvedett váratlan vereség (1-2).

A BL-kudarc és sikertelen bajnoki szereplés miatt sokan már azt találgatják, mennyi ideje van még Luxemburgónak, és mikor válnak be (beválnak-e egyáltalán?) az Arrigo Sacchihoz fűzött remények. Az egykori olasz sikeredzőnek technikai igazgatóként a játékosigazolás a feladata. Az is kérdés persze, hogy a húzójátékosok közül ki az, aki még motivált, ki az, aki még ad egy idényt a klubnak, és nem megy el.

Fontos a csapategység és a szurkolók türelme

A sokasodó kérdések, az eredménytelenség ellenére Florentino Perez nem dönt elhamarkodottan. Bízik a játékosaiban, és megígérte, továbbra is a rajongókért fog küzdeni a gárda: "A mi ígéretünk, hogy kielégítsük a több millió szurkolónkat szerte a világon." Luxemburgóval kapcsolatban elmondta, vele képzeli el a jövőt, és nem tervez edzőváltást.

A játékosoktól csapategységet és hajtást kért: "Emlékeztettem a játékosokat arra, hogy ők a Real Madrid tagjai, és látványos focit produkáltak az elmúlt pár évben. Megkértem őket, tegyék magukat túl a pszichikai nyomáson, és mindent adjanak bele, mert a profizmushoz és az elkötelezettséghez nem férhet kétség".

A csapategység a sikertelenség ellenére is erős, David Beckham úgy fogalmazott: "Mi vagyunk az egyetlen csapat, akik képesek ezt a problémát megoldani."

A Perez-Sacchi-Luxemburgo trió és a sztárok tehát előre tekintenek, és bizakodva várják a vasárnapi, Málaga elleni bajnoki összecsapást.

Csak Robinho érkezése tűnik biztosnak
A Reallal kapcsolatos átigazolási pletykák egymást érik, szinte nincs olyan nagy név, akit ne hoztak volna összefüggésbe a fővárosi csapattal, ráadásul több jelenlegi Real-sztár eligazolása is felmerült. Január elején Antonio Cassano, az AS Roma támadója jelentette ki, hogy álma lenne Spanyolországban focizni, majd Michael Owen elégedetlenkedett a kevés játéklehetőség miatt. Ezt követte az Adriano-mizéria, amit Giacinto Facchetti, az Internazionale elnökének január 27-ei nyilatkozata zárt le: cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint megválnának Adriánótól. Ugyanezen a napon két tekintélyes spanyol lap, az AS és a Marca is megírta: Robinhó a királyi klubé, de az idény végéig a Santosnál marad. Februárban Figo és Zidane is klubhűséget fogadott, majd Reyes kotyogta ki egy rádióműsorban, hogy szívesen lenne Beckhamék csapattársa. A Juventus elleni bukás után Raúl jelentette ki, hogy menne, ha ezzel segítené a csapatot. Legutóbb pedig a betises Joaquín került képbe.
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft