Valér
4 °C
8 °C

Lothar, hol vagy?

2005.03.23. 18:06
A futballválogatott szövetségi kapitánya új rekordot döntött: az eddig megszokott tizenöt-húsz perces késés helyett ezúttal meg sem jelent azon a sajtóbeszélgetésen, melyről az újságírók számára kijelölt labdarúgók is - Lothar Matthäus miatt - harmincnyolc percet késtek.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezérkara percre lebontott tervet készített a nemzeti válogatott számára a jövő szerdai, Bulgária elleni vb-selejtezőig. Ebben szinte minden napirendi pontot és a sajtóval kapcsolatos találkozót rögzítettek. Ennek értelmében a jövő szerdán 20:45-re meghirdetett találkozó 21:23-kor fog kezdődni. Ezt arra alapozzuk, hogy a szerdán fél kettőre hirdetett sajtóbeszélgetés harmincnyolc perces késéssel, két óra után nyolc perccel kezdődött.

Újpest sem zavarja őket

A Budapest külterületén található Petneházy Country Clubban nem győzött elnézést kérni Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke a megjelent újságíróktól - és további üdítőket rendelni a várakozó és a távozás gondolatával kacérkodók részére -, majd elmondta, azért a csúszás, mert Lothar Matthäus szövetségi kapitány személyre szabott taktikai megbeszélést tartott, és a Vincze Ottóval folytatott megbeszélés elhúzódott. A német szakember talán nem tudta, hogy szerdán éppen a győri futballista volt kijelölve a sajtó részére kijelölve.

Ugyanakkor a jelenlegi kapitány, aki egy-egy sajtótájékoztatóról egyedül annyit szokott késni, mint az őt megelőző Csank-Bicskei-Gellei hármas együttvéve, meg sem jelent a sajtóbeszélgetésen, holott a szövetség honlapján úgy hirdették, hogy Matthäus és két játékos vesz részt minden találkozón.

A két megjelent játékos, Vincze Ottó és Dragóner Attila készségesen válaszolt a kérdésekre. Így megtudhattuk, hogy mindketten csak győzelemben gondolkoznak, nem zavarja őket, hogy még a tévé is kicsi a szobájukban, miként az sem, hogy Újpesten lesz a találkozó, véleményük szerint ma ez a stadion a legideálisabb az ilyen nagy jelentőségű találkozók megrendezésére.

Őrzik az aranylábúakat

Tovább az is kiderült, hogy nem egyénben, hanem csapatban gondolkoznak, így hiába fog hiányozni a jelenkor legjobb magyar játékosa, Gera Zoltán, a hiányát nem egy embernek, hanem a csapatnak kell megoldania. Ugyanakkor mindketten elszántak, és játszani szeretnének, amit Vincze Ottó kijelentése is jelzett: "Ha kell, balhátvédként is, de játszani szeretnék".

Amikor a megjelent újságírók a távozás mezejére léptek, rá kellett jönniük, a válogatott biztonsága mindennél fontosabb. Miközben az alig pár méterre parkoló kocsihoz igyekeztek, keresztezték az étteremből éppen kilépő Böőr Zoltán és Hajnal Tamás útját. Nem akartak semmit a Gera Zoltán pótlására kiszemelt két labdarúgótól, de az In-Kal embere egyből odaállt a játékosok mellé, mintha csak a pápát kellene megvédenie Ali Agca golyójától.

CÍM
SZÖVEG
A játékosokat külön prémiummal lepi meg a Nemzeti Sport. A lap és kiadója úgy gondolja, hogy nemcsak cikkeivel, tudósításaival, riportjaival segít a futballnak, hanem más eszközöket is bevet. A lap vezetése úgy döntött, hogy a szerdai sorsdöntő Magyarország-Bulgária világbajnoki-selejtező mérkőzésre célprémiumot ajánl fel. Amennyiben győz Lothar Matthäus csapata, úgy minden hazai gól után a gólszerzőnek 2.000.000.-, azaz kettőmillió forintot fizet.