Klaudia
-4 °C
2 °C

A bolgárok a svédekkel 'melegítenek' ellenünk

2005.03.25. 13:35
Szombaton és szerdán több mint négy hónap szünet után folytatódik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata. A magyar együttes a hétvégén nem lép pályára, ám szerte Európában tizenhét mérkőzést rendeznek.
1. csoport:

Az első csoportban a román-holland összecsapás ígérkezik a legizgalmasabbnak, hiszen egy esetleges vendéggyőzelem a román vb-álmok végét jelentheti. Ugyanez igaz a finnek csehországi vendégjátékára, hiszen a hazaiak sikere minden bizonnyal Vayrynenék búcsúját készíti elő. Az Örményország-Andorra meccs tétje pedig a csoport ötödik helye.

2. csoport:

A dán-kazah meccsen minden bizonnyal csak a gólarány a kérdéses, míg az előző vb-n bronzérmes törököknek nem lesz egyszerű a győzelem az albánok ellen, pedig eddigi gyengébb szereplésük folytán már nem hibázhatnak többet. Ugyanez igaz az Európa-bajnok görögökre is. Nekik azonban idegenben, Grúziában kellene begyűjteniük a három pontot, ami ebben a kiírásban sem az albánoknak, sem a dánoknak nem sikerült.

3. csoport:

A harmadik csoportban az oroszok a minden bizonnyal tíz emberel védekező liechtensteiniek ellen akarják megszerezni a kötelező három pontot, míg a csoport másik találkozóján az eddig veretlen szlovákok a hazai környezetben magabiztosan szereplő észtek ellen kísérelnek meg győzni.

4. csoport:

A 4. csoportban a franciák Svájcot fogadják és esélyeiket "rontja", hogy eddigi két hazai selejtezőjükön csak döntetlent értek el, igaz idegenbeli meccseiket hozták. Ugyanakkor a svájci esélyek egy esetleges vereséggel minimálisra csökkennének. A csoport másik meccsén az azonos pontszámmal álló írek Izraelben játszanak ki-ki meccset. Egy esetleges döntetlennek minden bizonnyal a franciák örülnének a legjobban.

5. csoport:

Az ötös számú csoportban a toronymagas esélyes olaszok, az eddig gyengélkedő skótokat fogadják, és még úgy is minden esélyük megvan a győzelemre, hogy több alapemberük (Montella, Nesta) is sérülés miatt nem játszhat.

6. csoport:

A csoport leginkább érdeklődésre számot tartó összecsapásának, a szigetországi rangadó ígérkezik, melyen meglepetés lenne, ha nem Beckhamék nyernének. A Wales-Ausztria összecsapáson is a hazaiak számítanak esélyesnek, de valószínűleg egyik csapat sem tud érdemben beleszólni a továbbjutás kérdésébe. A lengyelek pedig minden bizonnyal gólarányjavításra készülnek Azerbajdzsán ellen.

7. csoport:

A 7. csoportban csak egy mérkőzést rendeznek szombaton, ezen a sosem látott mélységekben járó belgák a szintén nem verhetetlennek tűnő bosnyákokat fogadják. A továbbjutás mindkét fél számára már elúszni látszik, így a kapitányok számára megfelelő lesz a meccs az Eb-selejtezőkre kipróbálni új játékosokat.

8. csoport:

A legnagyobb rangadót éppen a mieink csoportjában rendezik, hiszen a bolgárok - akik jövő szerdán 20:45-kor a Szusza Ferenc Stadionban játszanak - a jelenlegi csoportelső svédeket látják vendégül. Hriszto Sztoicskov tanítványai esetleges győzelmük esetén óriási lépést tennének a továbbjutás felé, hiszen a csoport élére ugornának, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak északi riválisuknál. Az első fordulóban a magyar válogatottat 3-0-ra legyőző horvátok az izlandiakat fogadják.

A szombati program:
1.csoport:
Csehország-Finnország, Teplice 17 ó
Örményország-Andorra, Jereván 18 ó
Románia-Hollandia, Bukarest 20 ó

2. csoport:
Dánia-Kazahsztán, Koppenhága 20 ó
Törökország-Albánia, Isztambul 20 ó
Grúzia-Görögország, Tbiliszi 20:30 ó

3.csoport:
Liechtenstein-Oroszország, Vaduz 17 ó
Észtország-Szlovákia, Tallinn 18 ó

4.csoport:
Izrael-Írország, Tel Aviv 19:50 ó
Franciaország-Svájc, Párizs 21 ó

5.csoport:
Olaszország-Skócia, Milánó 21 ó

6.csoport:
Anglia - Észak-Írország, Manchester 16 ó
Wales-Ausztria, Cardiff 16 ó
Lengyelország-Azerbajdzsán, Varsó 18 ó

7.csoport:
Belgium - Bosznia-Hercegovina, Brüsszel 20:15 ó

8.csoport
Bulgária-Svédország, Szófia 16:30 ó
Horvátország-Izland, Zágráb 18 ó