Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Hatan haltak meg az iráni futballválogatott meccsén

2005.03.26. 16:06
A százezres tömeg öt embert taposott halálra, az áldozatok közül eggyel szívroham végzett az Irán-Japán labdarúgó világbajnoki selejtező után. A meccs után zavargások törtek ki Teheránban.
A legfrissebb jelentések szerint Teheránban öt szurkolót halálra taposott a tömeg, egy pedig szívrohamban hunyt el a pénteki Irán-Japán labdarúgó világbajnoki selejtezőt követően.

Használaton kívüli kapun át akartak távozni

A házigazdák 2-1-es győzelme után az Azadi Stadionban összegyűlt százezer néző a kijáratok felé tódult, és ekkor következett be a szerencsétlenség, amelynek negyven sérültje is van. A helyi média szerint a közönség jelentős része egy használaton kívüli kapun át akarta elhagyni az arénát, és ez vezetett a tolongáshoz.

A találkozón egyébként színvonalas játék folyt, a huszonegyedik percben a Bayern Münchent erősítő Vahid Hasemhian szerezte meg a vezetést, amit Fukunishi a hatvanhatodik percben egyenlített ki. Negyedórával a vége előtt azonban Hashemian ismét betalált, így a legutóbbi világbajnokság egyik házigazdája vereséget szenvedett.

Zavargások a teheráni utcákon

A két válogatottnak csoportjában ez volt a második meccse, Irán még veretlen, és négy pontjával a vezető, szintén négypontos Bahrein mögött a második, míg Japán a harmadik. Az első körben Bahrein és Irán döntetlenre végzett, Japán viszont legyőzte Észak-Koreát.

A mérkőzés után a létesítmény környékén utcai zavargások törtek ki, melyek során nyolcvanhat buszban keletkezett kisebb-nagyobb kár. Letartóztatásokról nem érkezett hír. Az iráni belügyminisztérium vizsgálatot indított az eset okainak feltárására.