Emőke
-4 °C
9 °C

Matthäus kirakta három játékosát a válogatottból

2005.03.26. 18:22
Miután a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott péntek este zárt kapuk mögött 3-2-re legyőzte a juniorokat, a kapitány, Lothar Matthäus élesen bírálta játékosainak hozzáállását. Szombat délelőtt, szófiai utazása előtt pedig hazaküldte Dragóner Attilát, Kenesei Krisztiánt és Simek Pétert.
A magyar labdarúgó-válogatott Lothar Matthäus irányítása alatt először játszott zárt kapus mérkőzést - elődei, Mezey György első ténykedése óta egyszer sem fordultak ehhez az eszközhöz -, és csak a szakember tudná megmondani, miért nem láthatták az újságírók sem a mérkőzést.

Hárman lettek kegyvesztettek

A találkozót követő sajtótájékoztatón a kapitány kiborult, és élesen bírálta választottjait, mondván nincs meg bennük a megfelelő motiváció, a kellő akarat valamint elszántság, vagyis: igencsak elégedetlen a hozzáállással. Utalt egyszersmind arra is, hogyha ilyen mentalitással játszanak szerdán a bolgárok ellen, akkor esélyük sem lesz a sikerre.

Matthäus vélhetően annyira felbosszantotta magát a látottakon, hogy változtatott eredeti elképzelésén, és nem vasárnap délelőtt, hanem már egy nappal korábban kihirdette: nem tart igényt Simek Péter, Dragóner Attila és Kenesei Krisztián játékára.

Fehér Csaba megsérült

Az újpesti Simeket ő állította először a nemzeti csapatba, ám most kihagyta, Dragónert egyévi szünet után február elején Wales ellen hazahívta a portugáliai Guimaraesből, a védő nem is játszott rosszul, most mégsem szavazott neki bizalmat. Igaz, a középső védőt sérülés hátráltatta az elmúlt napokban. Kenesei Krisztián az nb1.hu információi szerint gólt is szerzett a fiatalok ellen, de neki is mennie kellett.

A Kínából a télen Győrbe hazatérő Kenesei a Mobilpress hírügynökségnek nem leplezte rendkívüli csalódottságát, de hozzátette: elfogadja a szakvezető döntését. Megjegyezte, a húsvétot így már a családjával tudja tölteni, kedden pedig már a klubjával edz. Simek úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy rosszul esett számára a döntés, és reméli, a taktikai elképzelésekbe nem fért ezúttal bele, míg Dragóner elismerte, nincs száz százalékos állapotban, igaz a felkészülési meccsen egy félidőt játszott.

A kapitány példakánt említette ugyanakkor Bodnár László és Juhász Roland játékát, akik végigküzdötték az edzőmeccset. Mivel Fehér Csaba megsérült - hasfalhúzódást szenvedett -, előbbinek szinte biztos a helye a bolgárok ellen. A juniorkorú Vanczák Vilmos visszatért Róth Antal csapatához.

Matthäus, a megfigyelő

Matthäus a keretszűkítés után Szófiába repült, ahol személyesen tekintette meg a svédek sikeres vendégjátékát. 3-0-ra nyertek a skandinávok harmincnyolcezer néző előtt. A tizennyolcas keret szombatra szünnapot kapott, vasárnap délután edz ismét.

A végleges keret:
Király Gábor, Rabóczki Balázs - kapusok
Bodnár László, Komlósi Ádám, Nagypál Tibor, Korsós György, Stark Péter, Juhász Roland - védők
Huszti Szabolcs, Rajczi Péter, Rósa Dénes, Lőw Zsolt, Hajnal Tamás, Böőr Zoltán, Vincze Ottó - középpályások
Kerekes Zsombor, Szabics Imre, Torghelle Sándor - csatárok