Gerzson
-3 °C
2 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Nyerni jönnek Újpestre a bolgárok

2005.03.27. 17:52
A bolgár labdarúgó-válogatott aranylabdás kapitánya, Hriszto Sztoicskov szombati sima hazai vereségük ellenére is bízik csapata világbajnoki részvételében, és ezért Magyarországon nyerni akarnak. Sztoicskov két eltiltottra, és a régóta sérült szupertehetségre, Bozsinovra nem számíthat.
A svédektől szombaton Szófiában elszenvedett 3-0-ás vereség ellenére a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Hriszto Sztoicskov úgy véli, hogy csapata még nem veszítette el esélyét a továbbjutásra, a remények megtartásáért azonban győzni kell szerdán a magyarok ellen Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezendő világbajnoki selejtezőn.

Nyerni - bármi áron

"Nyerni megyünk Budapestre, bármi áron meg kell szereznünk a három pontot" - jelentette ki a korábbi kiváló, a Barcelonát is megjárt csatár.

Sztoicskovék már a szombati meccsen is diadalmaskodni kívántak, hangzatos nyilatkozatokkal fokozták a hangulatot, de cseppet sem bizonytalanították el a svédeket. A vendégek Ljungberg duplájával és Edman góljával simán, 3-0-ra nyertek a bolgár fővárosban, és őrzik első helyüket a 8. csoportban.

A két Petrov visszatér, két védő nem játszhat

A szófiai rangadó nem csak a vereség miatt okozott csalódást a vendéglátóknak, a védő Georgi Markov ugyanis piros lapot kapott a hatvanadik perc előtt - Ibrahimovicsot nem sikerült őriznie -, rajta kívül sárga lapok miatti eltiltás következtében a kulcsember Radosztin Kisisev sem léphet pályára Újpesten. Két klasszis azonban szerdán visszatér, a svédek ellen egyformán sárga lapok miatt pihenő két légiós, Martin és Sztilian Petrov nagyot lendíthet a Sztoicskov-gárdán.

"Célunk változatlan, a következő hat találkozón ki kell harcolnunk a világbajnoki részvételt. A vereség ellenére nem csökkent az esélyünk, hiszen még számos meglepetés várható a csoportban" - állította a bolgár szakvezető, azt azonban nem részletezte, melyik csapat fog meglepetést okozni.

'94-ben negyedikek voltak a vb-n

Bulgária '94-es negyedik helye - épp Sztoicskov volt annak a gárdának a vezére - óta a következő vb-re kijutott, de "bennragadt" csoportjában, míg 2002-ben nem sikerült kivívniuk a részvételt.