Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Huszonnégymillió euróért mehet Ronaldo

2005.03.30. 16:45
A spanyol bajnoki szezonból még tíz meccs hátra van, de a spanyol sajtó szerint a Real Madridnál már a következő szezon csapatának felépítésével foglalkoznak. A sajtó szerint a Juventus három sztárjára is vadászik a királyi klub olasz sportigazgatója, Arrigo Sacchi, míg Florentino Perez elnök huszonnégymillió euróért elengedné kedvencét, Ronaldót is.
Kiesés Királyi Kupából, majd a Bajnokok Ligájából, tizenegy pontos hátrány a Barcelonával szemben: valószínűleg újabb szezont zár trófea nélkül a Real Madrid, és a spanyol sajtó már szinte kizárólag azzal foglalkozik, ki megy és ki marad a nyári átigazolási időszakban.

A tavaly nemet mondó Emerson is kell

Madridban naponta merülnek fel újabb nevek, és úgy tűnik, leginkább Olaszországból fog erősíteni a királyi gárda.

A Marca című madridi és a milanói Gazzetta dello Sport is állítja, már folynak a tárgyalások Emerson átigazolásáról. A brazil középpályás a Juventustól érkezne, és a Real vezetőit még az sem zavarja, hogy alig egy éve a huszonkilenc éves játékos nyíltan visszautasította az ajánlatukat. Emersont akkor kereste meg a Juventus is, és ő egyértelműen kijelentette, nem érdekli a spanyolok ajánlata.

Sacchi honfitársaival rakná teli a Realt

A Gazzetta továbbá azt is tudni véli, hogy a fekete-fehérek hátvéd-középpályása, Gianluca Zambrotta szintén kapott már ajánlatot a spanyol fővárosból, míg a barcelonai El Mundo Deportivo szerint a Juve kapusa, Gianluigi Buffon is a fehérek célpontja. Ez utóbbit látszik alátámasztani, hogy a brit sajtóban már arról cikkeznek, Iker Casillas, a Real Madrid hálóőre a nyáron a kapusgondokkal küszködő Manchester Unitedhez szerződik. Ráadásul maga Casillas is kijelentette, az MU egyike a kevés klubnak, ahová eligazolna.

Olaszországból érkezhet Daniele De Rossi, a Roma fiatal játékosa is. Ő csakugyan rajta van a Real olasz sportigazgatójának, Arrigo Sacchinak a listáján.

Ha Ronaldo menni akar, megteheti

Szintén a védelmet kívánja megerősíteni Florentino Perez elnök Vincent Kompanyval, az Anderlecht tizennyolc éves középhátvédjével. Érte viszont már meg kell küzdenie a Barcelonával és a Chelsea-vel is, állítja a Marca.

A távozók körül egyelőre csend van, bár múlt héten David Beckham már peddzegette, hogy elhagyhatja a Realt. Ő arra hivatkozott, gyerekeit egyre többet zaklatják a lesifotósok, ám ez nagyon gyenge indoknak tűnik.

Szintén felmerült Michael Owen neve, ő az Arsenalba menne, cserébe a spanyol Reyesért, akinek minden vágya, hogy a fehér mezben futballozhasson.

Szerdán aztán a Mundo Deportivo nyomozta ki, hogy Perez egyik kedvencéhez, Ronaldóhoz sem ragaszkodik minden áron. A lap szerint marasztalja, ám ráhagyta a döntést: a 2002-ben az Intertől harmincötmillió euróért érkezett brazil ha akar, mehet bárhová, ahol huszonnégymillió eurót (hatmilliárd forint) adnak érte.

A sajtó és a szurkolók is kikezdték a brazilt

A folytonosan súlyfelesleggel küszködő világklasszist, akinek 2008-ig szól a megállapodása Madridban, a sajtó mellett már a szurkolók is kikezdték. Az újságok többet cikkeznek hónapok óta húzódó esküvőjéről, mint a pályán nyújtott produkciójáról, ami nem is csoda, hiszen a Real utóbbi tizenkét tétmeccsén mindössze egy gólt tudott lőni. A szurkolók is ezt nehezményezik, ráadásul ők már január 16. óta nem láttak Ronaldo-gólt, mert azóta nem talált be a Bernabeu-stadionban.

Az ellentét már odáig süllyedt, hogy a legutóbbi, Malaga elleni bajnokin lecserélése után rajongók egy csoportja leköpte a csatárt, aki ezért egy ásványvizes palackot vágott hozzájuk. Az pedig szinte említésre sem érdemes, hogy a meccs közben is fütyülnek a nézők, ha nála van a labda.