Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Matthäus: Az utolsó meccsig van esélyünk

2005.03.31. 11:38
A magyar labdarúgó-válogatott a 2006-os világbajnoki selejtezők felénél ötvenszázalékos teljesítménnyel csoportja negyedik helyén áll, de Lothar Matthäus szövetségi kapitány továbbra is bízik a vb-részvételben.
"Még maradt esélyünk, hiszen a csoport élén állókkal itthon játszunk. Ezeket a meccseket meg kell nyerni és ne felejtsük el, még ők is játszanak egymás ellen. Az utolsó meccsig, a horvátok elleni hazai találkozóig küzdünk" - értékelt az 1-1-es döntetlennel befejeződött Magyarország-Bulgária világbajnoki selejtező után Lothar Matthäus, a hazai együttes szövetségi kapitánya.

Egy elveszített BL-döntő tanulságai

Annak fonosságát, hogy az utolsó pillanatig küzdeni kell, egy számára fájdalmas emlékkel érzékeltette: "Az 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben már a kezemben éreztem a serleget, majd mégis el kellett engednem". A BL történetének egyik legemlékezetesebb meccsén a Bayern München a nyolcvankilencedik percig vezetett a Manchester United ellen, de az angolok a hajrában fordítani tudtak.

A Liga bűnei

A német szakember igazságosnak tartotta az 1-1-es döntetlent, noha véleménye szerint az első félidőben csapata jobban játszott ellenfelénél. Ami meglepő volt, hogy a pontvesztésért többek között a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) már lemondott vezetőségét hibáztatta, mert későn kezdődött a bajnokság tavaszi szezonja, emiatt nem tudtak formába lendülni játékosai. Vincze Ottó lecserélése kapcsán megjegyezte, a magyar játékosok erőnléti állapota általában rossz és reméli, most már észbe kap a futball-liga és átszervezi a bajnokságot. A személyes felelősségét firtató kérdéseket figyelmen kívül hagyta az egykori aranylabdás.

A horvátok és a svédek örülhettek

Újságírói kérdésre, miszerint az elmúlt tizenöt hónap tapasztalatai alapján még mindig reálisnak tartja-e válogatottunk vb-részvételét, hosszan felelt. A válaszból megtudhattuk, mennyit fejlődött mind szellemében, mind mentálisan válogatottunk, végül azonban konkrét válasz nem érkezett a kérdésre.

Játékosait azonban dicsérte, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, azonban a meccshiány kiütközött rajtuk. "Sajnálom, hogy egy ponttal megkellett elégedniük, ennek az eredménynek minden bizonnyal a svédek és a horvátok örülnek a legjobban" - állapította meg. Matthäus egyénenként nem akart senkit kiemelni, mindössze a tizenöt hónap után visszatérő Böőr Zoltán és Vincze Ottó teljesítményét méltatta.

Sztoicskov: Roppant csalódott vagyok
Hriszto Sztoicskov, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya csalódottságának adott hangot a találkozó után. A volt aranylabdás játékos szerint hiába játszottak szinte végig fölényben, egy már megnyert találkozón két roppant értékes pontot hagytak itt, ami a későbbiekben még nagyon sokba kerülhet számukra. "Hiába játszottunk jól, hiába volt esélyünk újabb gólokat szerezni, ezeket nem használtuk ki. Nincs más hátra, meg kell nyernünk a hátralévő meccseinket" - mondta Sztoicskov. A magyar együttes egyenlítő góljáról csak annyit mondott, nem látta mi történt, de játékosa - aki a gól előtt a földre került - vérző, felrepedt szájjal ül az öltözőben.