Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Pénz nélkül is játszanak a fradisták

2005.04.01. 16:04
A hétvégén az MTK-val játszik a Ferencváros labdarúgócsapata. Ez most már biztos, noha voltak olyan vélemények is, melyek szerint a játékosok sztrájkot terveznek, az elmaradt járandóságaik miatt. A klub az év elején ugyanis fizetés haladékot kért a játékosoktól, de ennek lejártakor sem tudott fizetni. A játékosok azonban hivatalos közleményt adtak ki, melyben kifejtik, nem sztrájkolnak.
A Ferencváros jelenleg nem tartozik egyetlen labdarúgójának sem, mert fizetési haladékra tett ajánlatot a játékosoknak - jelentette ki még januárban Furulyás János, a csapatot működtető rt. elnöke. 2005. március 31-éig tisztázódhat a helyzet, és ennek eredményeként felgyorsulhatnak a befektetőkkel a tárgyalások, mondta ugyanakkor.

Nincs befektető, nincs pénz

Furulyás akkor úgy érvelt, a befektetők érkezését alapvetően meghatározza, hogy mi lesz a stadion sorsa. Ez az üzlet azonban már tavaly óta húzódik, hiszen 2004. március 1-jén megállapodás született a sporttárca, az állami létesítményeket kezelő Sportfólió Kht. és a Ferencvárosi Torna Club között, miszerint az elmúlt év április 3-ával, az Üllői úti stadion nyolchektáros területéből hat hektár negyvenkilenc évre vagyonkezelői joggal a Ferencvárosi Torna Clubhoz kerül. Azonban ez a megállapodás a mai napig nem lépett hatályba. Az új határidő 2005. március 31 volt.

Kapic unta meg elsőként a pénztelenséget

A futballisták többsége a télen megállapodott Furulyás János elnökkel, és vállalta, türelmes lesz a határidő, azaz március végéig. Befektető azonban még most sincs, azaz a futballcsapatot működtető részvénytársaság vezetősége nem tudta betartani az ígéretét, hogy március 31-ig rendezi tartozásait. Ez információink szerint legalább nyolchavi prémium.

Adam Kapic azonban nem tartozott azok közé, akik aláírták a megállapodást, így március utolsó előtti napján feljelentette a klubot. Csütörtök délután Furulyás János egyeztetett a csapat két meghatározó játékosával Lipcsei Péterrel és Szűcs Lajossal, valamint a csapat vezetőedzőjével László Csabával. A klub honlapja szerint a beszélgetés témáját a játékosokkal szemben fennálló tartozások kiegyenlítésének módja, és idõpontja jelentette.

A játékosokat tájékoztatták, ők közleményt adtak ki

Furulyás a megbeszélés után úgy nyilatkozott, a játékosokat tájékoztatta a jelenlegi helyzetről elmondta milyen alternatívák vannak, milyen jellegű tárgyalásokat folytatnak. Amint érdemben tud nyilatkozni, természetesen tájékoztatják a közvéleményt is. Erre azonban a legkorábban csak a jövő héten kerülhet sor.

A Ferencváros egyik magát megnevezni nem kívánó játékosa megkeresésünkre annyit mondott, az öltözőben megegyeztek, senki nem nyilatkozik kifelé, a klub honlapján ugyanis hivatalos közleményt adnak ki, mely hűen tükrözi valamennyiűk véleményét.

A hivatalos közlemény.
Az elmúlt napokban rengeteg szurkoló és újságíró volt kíváncsi a véleményünkre a klub felénk fennálló tartozásainak rendezésével kapcsolatban. Mivel ezeknek az érdeklõdéseknek a száma olyan hatalmas, hogy képtelenek vagyunk egyesével kielégíteni, ezért választottuk ezt az utat, hogy egy közleményben forduljunk mindazokhoz, akik kíváncsiak véleményünkre.

Profi labdarúgókként úgy gondoljuk, hogy nekünk elsõsorban a pályán kell helytállnunk és teljesítenünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ebben a helyzetben többet foglalkozzunk egyéb ügyekkel, mint a futballal. A klub valóban tartozik nekünk, és a korábban megígért határidõre nem tudták törleszteni a tartozásokat. Egyeztettünk Furulyás János elnök úrral, aki azt kérte tõlünk, hogy legyünk türelemmel, mert van remény a gazdasági kérdések mielõbbi megoldására. A csapat valamennyi tagja úgy döntött, hogy ebben a helyzetben egységesek leszünk, ami azt jelenti, hogy csak a labdarúgásra koncentrálunk, és minden edzésen, minden mérkõzésen a lehetõ legtöbbet tesszük meg.

Szeretnénk megvédeni bajnoki és kupaelsõségünket is, és ezért mindent megteszünk. Szeretnénk kérni szurkolóinkat, hogy ebben a nehéz helyzetben, ha lehet még a szokásosnál is nagyobb elszántsággal buzdítsanak bennünket valamennyi mérkõzésen, és segítsék hozzá a Ferencvárost ahhoz, hogy közösen átvészelhessük ezt a nehéz helyzetet.

Szeretnénk külön szólni játékostársunk Adem Kapic helyzetérõl is. Tudjuk, hogy õ jogi lépéseket tett a klub ellen. Annak ellenére, hogy mi magunk egyelõre nem kívánunk hozzá hasonló utat választani, szeretnénk kijelenteni, hogy a csapatnak szüksége van egy jó Adem Kapicra, éppen ezért kiállunk mellette és szóba sem kerül esetleges kiközösítése. Bízunk benne, hogy a gazdasági nehézségek mielõbb megoldódnak, és vele közösen tudjuk elérni a remélt sikereket, melyek elégedetté és boldoggá tesznek majd valamennyi ferencvárosi szurkolót!

ftc.hu