Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Debrecenbe csábították az Ajax edzőjét

2005.04.01. 13:45
"A magyar labdarúgást nem kritizálni kell, hanem dolgozni kell érte" - jelentette ki Jámbor László, az Ajax korábbi erőnléti edzője, aki legalább két hónapon át Debrecenben fog dolgozni.
Az Ajax Amszterdam volt erőnléti edzője, Jámbor László május 31-ig Debrecenben adja át tapasztalatait - jelentette be a DVSC Futball Szervező Rt. pénteken.

Hosszú távon is a városban maradhat

A labdarúgócsapatot működtető társaság elnöke, Szima Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ötvenhét éves szakember a debreceniek teljes utánpótlás-nevelő stábjának munkáját, valamint a felnőtt együttes szakmai vezetését is segíti a következő két hónapban.

Jámbor hivatalos funkciót egyelőre nem tölt be a DVSC-nél, ám amennyiben a két fél úgy gondolja, könnyen elképzelhető, hogy hosszabb távon is Debrecenben marad.

Régi adósságot akar törleszteni

"Régi adósságot szeretnék törleszteni, hiszen itthon is szeretnék valamit letenni az asztalra, úgy érzem, a DVSC-nél adottak ehhez a lehetőségek" - nyilatkozta Jámbor László. "A mostani munkám kétoldalú kapcsolat, tapasztalatcsere, vallom, hogy a magyar labdarúgást nem kritizálni kell, hanem dolgozni kell érte".

Az eredetileg kosárlabdával foglalkozó tréner - a '70-es évek végén a Körmend csapatát edzette - tizennégy évig dolgozott az Ajaxnál, amellyel minden jelentősebb sikernek a részese volt. Több alkalommal nyert bajnokságot és Holland Kupát, '92-ben az UEFA-kupa győztes, '95-ben a Bajnokok Ligája-győztes csapat mellett dolgozott. Abban a gárdában játszott többek között helyet kapott Patrick Kluivert, Marc Overmars, Davids, Kanu, az edző Louis van Gaal volt.

A háromgyermekes családapát a legutóbbi két esztendőben Szaúd-Arábiában alkalmazták.