Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Zidane visszatérne a válogatottba

2005.04.01. 16:11
Múlt nyár óta csak klubcsapatában, a Real Madridban játszik Zinedine Zidane, de a L'Equipe című francia lapnak adott interjújában elárulta: egyetlen vb-selejtezőn újra szerepelne a botladozó francia csapatban. A válogatottból kilenc hónapja visszavonult kétszeres aranylabdás az Írország elleni, a világbajnoki szereplést leginkább befolyásoló szeptemberi találkozón játszana újra.
A múlt nyári Európa-bajnokság után Zinedine Zidane úgy döntött, többé nem játszik a francia válogatottban, ám annak botladozása miatt szívesen öltene újra címeres mezt.

A legnagyobb francia lapnak, a L'Equipe-nek adott interjújában elmondta, karrierjében a hazája csapatával lejátszott meccseket tartja a legemlékezetesebbnek, és nem zárja ki visszatérését sem.

"Írországban győzni, majd távozni"

"Már többször elmondtam, hogy a nemzeti csapathoz fűződnek a legszebb emlékeim. Örülnék, ha újra szerepelhetnék benne" - jelentette ki a világklasszis.

Mit gondol, mi történik?

 • 69
  Z jön, nyernek, marad
 • 26
  Zidane jön, nyernek, megy
 • 21
  Nem is jön
 • 17
  Zizou jön, vesztenek, megy

Hozzá tette azt is, visszatéréséről nem szívesen beszél, de azért elárulta, még egy összecsapáson szeretné segíteni társait. "A legnehezebb vb-selejtező Írország ellen lesz. Valószínűleg nem történik meg, de Dublinban, ötvenezer néző előtt visszatérni, győzni, majd távozni_Ez tetszene".

A szövetség a lapnál érdeklődött

Zidane tehát nem jelentette ki konkrétan, hogy újra játszani fog a válogatottban, de az interjú utcára kerülése után a francia futballszövetség képviselői azonnal felhívták a L'Equipe szerkesztőségét, és azt tudakolták: valódi-e az interjú, vagy csak az újság április 1-i tréfája.

Ott viszont megnyugtatták őket, tényleg beszéltek Zidane-nal és minden szava igaz.

A kapitány már várja

Ezt követően Raymond Domenech szövetségi kapitány azonnal üzent a harminchárom éves középpályásnak: "Tárt karokkal várjuk. Még mindig a világ egyik legjobb játékosa, nagy örömmel hívom vissza!"

Segítségére azért lenne szükség, mert Franciaország a negyedik vb-selejtező csoportban hat meccs után tíz ponttal az élen áll ugyan, de az eggyel kevesebbet játszott Írország és Svájc is megelőzheti egyetlen győzelemmel. A sorsdöntőnek ígérkező ír-francia összecsapást szeptember 7-én rendezik.

Larsson kétszer is visszatért

Legutóbb 2003-ban fordult elő, hogy egy világsztár egyetlen találkozóra visszatérjen hazája csapatába, annak ellenére, hogy korábban bejelentette visszavonulását. A svéd Henrik Larsson épp a Magyarország elleni Eb-selejtezőn öltött újra válogatott mezt és nagy szerepet is vállalt az északiak 2-1-es győzelmében. A többi selejtezőn aztán nem is szerepelt, viszont a tavaly júniusi Európa-bajnokságon ismét játszott, és őszi sérüléséig a vb-selejtezőkön is pályára lépett.