Szilárda
0 °C
6 °C

Kilencvenmilliót bukott a verekedésen a Newcastle-játékos

2005.04.04. 12:09
Kieron Dyer és Lee Bowyer, a Newcastle United két labdarúgója szombaton összeverekedett csapatuk bajnokiján, majd vasárnap sajtótájékoztatón kértek bocsánatot. Ennek ellenére mindenki haragszik rájuk a klubnál, a kezdeményező Bowyert pedig kilencvenmillió forintnak megfelelő fontra büntették.
Igencsak eseménydúsra sikeredett a Newcastle szombati hazai bajnokija az Aston Villa ellen. Shearerék három gólos vereséget szenvedtek, ám még talán ennél is nagyobb veszteség, hogy három játékosukat (Taylort, Bowyert és Dyert) is kiállították, ezért mindegyikük több meccses eltiltásra számíthat. Az eset érdekessége, hogy amíg Taylort szándékos kezezés miatt, addig két társát verekedés miatt állították ki. Hogy még furcsább legyen az eset, a két Newcastle játékos egymással verekedett össze.

Pofonok és kiállítások


Kieron Dyer és Lee Bowyer
A vendég birminghamiak két utolsó góljukat büntetőből szerezték, és a második értékesített tizenegyes után - melyet Stephen Carr szabálytalansága előzött meg - Kieron Dyer és Lee Bowyer előbb összeszólalkoztak, majd több pofon is elcsattant. A két feldühödött játékost végül saját csapattársaik választották szét, a játékvezető azonban kiállította mindkettőjüket.

Vasárnap aztán a két játékos sajtótájékoztatót tartott, melyen elnézést kértek a szurkolóktól viselkedésükért. Mindketten elismerték, hogy hibáztak, amikor nézeteltérésüket ötvenezer ember előtt próbálták rendezni, ezzel nehéz helyzetbe hozva a klubot, hiszen eltiltásuk miatt minden bizonnyal kénytelenek lesznek kihagyni a Manchester United elleni április 17-i FA-kupa elődöntőt.

Souness és Shearer is elitéli a verekedőket

Edzőjük, a Liverpool egykori kitűnősége, Graeme Souness is megdöbbenésének adott hangot játékosai viselkedése láttán. Hiába tartja mindkét labdarúgót remek játékosnak, nem biztos benne, hogy fognak e még a Newcastle színeiben játszani és mindketten komoly büntetésre számíthatnak.

A vétkesek komoly szankciókra számíthatnak az angol szövetség részéről is, amely vizsgálatot indított ellenük. Alan Shearer csapatkapitány szerint játékostársai szégyent hoztak a Newcastle-ra, és felelniük kell tetteikért, míg Freddy Shepherd elnök valószínűleg már hétfőn elbeszélget velük.

A klub szerint Bowyer a hibás

A klub egyébként Bowyert tartja egyértelműen hibásnak, ő kezdte a verekedést, míg a televíziós visszajátszások alapján Dyer csak védekezett, ezért az ő piros lapjának törlését kérik.

Bowyer hatheti bérének, 250 ezer fontnak - kereken kilencmillió forint - megfelelő büntetést kapott a Szarkák vezetésétől, míg Dyer megúszta a bírságot. A két futballista hétfőn a csapat edzőközpontjában találkozott, és kezet rázott egymással.

A Herthánál is csapattársak verekedtek
Vasárnap a Borussia Dortmund-Hertha BSC (2-1) Bundesliga-mérkőzés szünetében, az akkor még kétgólos hátrányban lévő fővárosiaknál - akiknél Dárdai Pál nem lépett pályára - Arne Friedrich és Marcelhino különbözött össze. A brazil légiós megütötte a védőt, aki keményen lefogta támadóját.

"Érezhetően nagy volt a feszültség, s ezért veszekedhetett a két játékos. Helytelenítem a viselkedésüket, de remélem, gyorsan lezárjuk az ügyet" - mondta Falko Götz, a Hertha vezetőedzője. A második félidőben Friedrich eredményes volt, de ezzel csak a szépítésre futotta a Herthának.