Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Két meccsre eltiltották a Fradi edzőjét

2005.04.05. 15:31
A Ferencváros erdélyi szakvezetője, László Csaba tavaly Skóciában, az UEFA-kupa utolsó csoportkörében került a kiállítás sorsára. A meccs után őt támadta meg a Hearts szakvezetője, de John Robertsont csak figyelmeztette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága két mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Ferencváros vezetőedzőjét, László Csabát, és nyolcezerháromszáz dolláros, vagyis 1,6 millió forintos pénzbírságot szabott ki a klubra.

Folyamatos reklamálásért állították ki

Az UEFA testülete a tréner skóciai viselkedését találta sportszerűtlennek. László Csabát december tizenhatodikán a Hearts ellen 1-0-ra megnyert - Rósa Dénes lőtte a három pontot érő gólt - UEFA Kupa-találkozó hatvannyolcadik percében folyamatos reklamálásért elküldték a kispadtól. Az összecsapás lényegében tét nélküli volt, mert egyik klub sem jutott tovább.

Ennek ellenére a szakember a lefújás után visszatért a technikai zónába, és ott összetűzésbe keveredett a hazaiak trénerével, az - AP amerikai hírügynökség szerint - őt megrúgni szándékozó John Robertsonnal. A skót edző viszont csak figyelmeztetést kapott kedden az UEFA-tól.

Anyagi gondok után büntetés

A Ferencváros Skóciában lépett fel utoljára az UEFA először kiírt csoportkörében, és végül négy meccsből négy ponttal zárta a küzdelmeket. A Hearts mellett a holland Feyenoord ellen hazai pályán ért el döntetlen a magyar bajnoki cím védője.

Az anyagi gondokkal küszködő Ferencvárosnak talán a lehető legrosszabbkor érkezett meg a büntetésről szóló határozat, hiszen a játékosok már három hónapja nem kaptak fizetést, a szlovén Adem Kapic pedig fel is jelentette a Ligánál az egyesületet.